Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η Μέρκελ κάνει απόβαση στον ... Θερμαϊκό την Τσικνοπέμπτη!

Αυτή η Μέρκελ είναι από Γερμανικό καρναβάλι
O Τσολιάς και η Μέρκελ έχουν παθιασμένη σχέση αγάπης και μίσους, ενώ στον Θερμαϊκό κάνουν απόβαση υποβρύχια που γέρνουν!!. Όλα αυτά θα συμβούν στο Ποδηλατικό Καρναβάλι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου της Θεσσαλόνίκης, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 19:00 το απόγευμα.
Θα υπάρξει επίσης, μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατών, καθώς στόχος της διοργάνωσης είναι το «πάντρεμα» της παράδοσης του καρναβαλιού, με αυτής του ποδηλάτου.
Στο ρόλο του βασιλιά καρνάβαλου είναι ο Τσολιάς και στο πλευρό του, βασίλισσα του καρναβαλιού, η Άνγκελα Μέρκελ. Προπορευόμενο θα είναι το άρμα της Βιώσιμης Κινητικότητας παγιδευμένο σε μια εχθρική αυτοκινητούπολη.
Μετά την παρέλαση, γύρω στις 22:00 το βράδυ, θα ακολουθήσει ξέφρενο γλέντι με καλεσμένους όλη την πόλη, με άφθονο κρασί και φαγητό, ενώ οι διοργανωτές θα ανάψουν και φανό.
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα διοργανωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, αποκριάτικη εκδήλωση για τους μαθητές του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σε αυτή θα λάβουν μέρος μαθητικά μουσικά συγκροτήματα και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου. Επίσης, θα μοιραστούν αποκριάτικα είδη στα παιδιά.
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Ζωγραφίζω τον χαρταετό μου», στο φουαγιέ του νέου δημαρχιακού μεγάρου.
Τα παιδιά με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν χαρταετούς,  τους οποίους θα πάρουν μαζί τους για να τους «πετάξουν» την Καθαρά Δευτέρα, να κατασκευάσουν αποκριάτικες μάσκες και να χορέψουν γύρω από το γαϊτανάκι.
Τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του δημαρχείου θα υποδεχτούν ξυλοπόδαροι, ενώ οι «καλεσμένοι» θα παρακολουθήσουν παράσταση κουκλοθέατρου με κούκλες μάπετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.