Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μαλλιά-κουβάρια στη Ν.Δ. για δήμο Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια

Εμπλοκή στη διένεξη και του αντιπεριφερειάρχη Γ. Τσαμασλή
Μαλλιά-κουβάρια στη Ν.Δ. για τις υποψηφιότητες στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά την  πραξικοπηματική απόφαση του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, να ανακοινώσει άρον – άρον την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αν και το κόμμα του, η Ν.Δ. τον προόριζε για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κατεβάσει υποψήφιο στην περιφέρεια τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ενώ ως κερασάκι στην τούρτα, στην υπόθεση μπλέχτηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Γ.Τσαμασλής.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής παράταξης, με τίτλο «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία». Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε ύστερα από αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα, με βάση πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι στη ΝΔ συζητείται η πρόταση να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Τζιτζικώστας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Τζιτζικώστας δέχθηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα, με το οποίο του έγινε σαφές ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την Περιφέρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, και υποψήφιος πλέον δήμαρχος ΘερμαΪκού, τάχθηκε υπέρ του Τζιτζικώστα και άρα κατά της ηγεσίας της Ν.Δ. Και σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν θα αναμειχθεί στο ζήτημα, «διότι δεν υιοθετεί τη λογική των χρισμάτων».

Όλη αυτή η ανακατωσούρα, έγινε καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης θεωρείται «καυτή πατάτα» για τη Ν.Δ., μετά την απόφαση του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του. Έτσι, τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο Γιάννης Ιωαννίδης, δεν ήθελαν να είναι υποψήφιοι για το δήμο Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι θα είναι «από χέρι» χαμένοι με αντίπαλο τον Μπουτάρη.

Στις εξελίξεις παρενέβη με γραπτή δήλωσή του και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος επισήμανε: «Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν. Σήμερα ως αρχηγός της παράταξης «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», της παράταξης του 52,5% στις εκλογές του 2010, καλώ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία, να συνεχίσουν ενωμένοι το έργο που ξεκινήσαμε μαζί, απερίσπαστοι απ' όσα ακούγονται και γράφονται ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάνω απ' όλα η Πατρίδα μας, η κεντρική Μακεδονία, πάνω απ' όλα το συμφέρον των πολιτών. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες».

Στην δήλωσή του ο Απ.Τζιτζικώστας τόνισε: «Στόχος είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που θα βγει από την κρίση. Έχουμε την εμπειρία, αποδείξαμε ότι έχουμε και την ικανότητα να το πετύχουμε. Καταθέτω σήμερα και επίσημα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνδυασμό 'Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία».

«Η Αλληλεγγύη είναι μία καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι η πρόταση για το μέλλον της Περιφέρειάς μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και δημιουργικά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Για να πετύχουμε όλα αυτά που αξίζουμε σας θέλουμε όλους κοντά μας» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.