Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Οργή για την αργία κατά του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού

Μάλλον έτσι θέλουν την αυτοδιοίκηση: Παράλυτη και αλυσοδεμένη
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι γνωστό ότι η χώρα έφτασε στα σημερινά της χάλια, γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες, κοίταζαν τον τύπο και όχι την ουσία και κυνηγούσαν κουλουρτζήδες και μεροκαματιάρηδες, τη στιγμή που τα λαμόγια καταλήστευαν τον εθνικό πλούτο και θησαύριζαν σε βάρος των πολιτών. Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Γιατί είμαστε όχι απλά θυμωμένοι αλλά εξοργισμένοι με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, να επιβάλει ποινή αργίας ενός μηνός σε 21 δημοτικούς συμβούλους του δήμου Θερμαϊκού, γιατί έκαναν το αυτονόητο: Έδειξαν κοινωνική ευαισθησία!

Ντροπή στο υπουργείο Εσωτερικών αν επικυρώσει την απόφαση αυτή του υφισταμένου τους. Φτάνει τα όσα έκανε η κυβέρνηση μέχρι τώρα σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, λεηλατώντας το 60% και πλέον των πόρων που της ανήκαν, για να την οδηγήσουν στο χείλος της χρεωκοπίας. Ας μην την απαξιώνουν και άλλο. Ας μη την οδηγούν στο γκρεμό και στο λουκέτο. Καθώς με ανάλογες ενέργειες, με απαράδεκτες αποφάσεις όπως αυτή, είναι σα να παροτρύνουν τους πολίτες να μην ασχολούνται με τα κοινά, αλλά να καθήσουν στα σπίτια τους. Και στους  αιρετούς, να μην αντιμετωπίζουν με ευαισθησία, με συμπόνοια και αλληλεγγύη τους συμπολίτες τους.
Πως έχει το θέμα; Ο πρώην δήμος Επανομής είχε προσλάβει με μία 18μηνη σύμβαση, δύο γυναίκες υπαλλήλους, με το υπέρογκο ποσό των…. 280 ευρώ το μήνα. Από κάποιο έλεγχο που έγινε, όχι σ΄αυτούς που μόνιμα φοροδιαφεύγουν ή λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, αλλά στις δύο υπαλλήλους οι οποίες ελάμβαναν την …. αστρονομική αμοιβή που προαναφέραμε, βρέθηκε ότι δεν διέθεταν πτυχίο υπολογιστών. Και τότε ήρθαν οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Εσωτερικών, και με έγγραφό τους από 11 Απριλίου 2011, ζήτησαν να απολυθούν πάραυτα οι δύο εργαζόμενες των 280 ευρώ, που και οικογένεια είχαν και δυσβάστακτες υποχρεώσεις λόγω της κρίσης.
Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στο οποίο ήρθε το θέμα την 1η Ιουνίου 2011, επιδεικνύοντας αξιέπαινη ευαισθησία, αποφάσισε ομόφωνα να κρατήσει τις δύο υπαλλήλους για έναν ακόμη μήνα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, καθώς τότε έληγε και η 18μηνη σύμβασή τους. Μάλιστα, για να μην ζημιωθεί ούτε κατ΄ελάχιστο το ρημάδι το «γκουβέρνο», αποφάσισε τα 280 ευρώ του Ιουνίου να τα πάρουν στο τέλος και εφόσον δεν θα προβάλλονταν αντίρρηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η οποία εθελοτυφλώντας, αντί να απονείμει εύσημα στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, ήρθε τώρα να επιβάλει αυτή την παράλογη όσο και απαράδεκτη ποινή αργίας ενός μηνός. Γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά ο Θερμαϊκός θα οδηγηθεί στις δημοτικές εκλογές, χωρίς να έχει δημοτικό συμβούλιο!

Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι η απαράδεκτη αυτή πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους:  Βασίλειο Αθανασιάδη,  Ιωάννη Βασιλειάδη, Ιωάννη Βογιατζή,  Χρήστο Βογιατζή,  Αντώνιο Ζαβέρκο,  Ευτυχία Ζαριφέ Πάλιουρα,  Κυριακή Καζουλίδου,  Ευάγγελο Κουκουρίγκο,  Κωνσταντίνο Κούτουκα,  Αριστείδη Λιόλιο, Κωνσταντίνο Μπάρμπα, Κωνσταντίνα Μώραλη,  Απόστολο Οικονομίδη, Γρηγόρη Παραδείση,  Νικόλαο Παράσχου, Κυριάκο Στεφανίδη,  Κωνσταντίνο Τροκάνα,  Παναγιώτη Τροκάνα, Ιωάννη Τσακμάκα, Ιωάννη Τσαπουρνά και Αλεξάνδρα Φερβελή. Σε όλους αυτούς, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.