Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η πομφόλυγα, οι "φωταδιστές" και το παζάρι ψυχών

Ενοχλήθηκαν σφόδρα οι άνθρωποι του αντιπεριφερειάρχη και επίδοξου υποψήφιου δημάρχου Θερμαϊκού και με άρθρο σε blog της Περαίας, κατηγορούν όσους κατέκριναν την φιέστα που πρόσφατα οργάνωσε ο εκλεκτός τους, με χρήματα της Περιφέρειας, ως διακατεχόμενους από… «εμφύλιο μίσος», «ανθρωποφαγία», «πολιτικό ναρκισσισμό» και άλλα πολλά. Αλλά για την ταμπακέρα, ούτε λέξη.


Ποια είναι η ταμπακέρα; Μα η πομφόλυγα (κοινώς σαπουνόφουσκα) των εξαγγελιών Τσαμασλή περί… Θερμαϊκής Ριβιέρας, Αλεξάντερλαντ, υφάλων στη θάλασσα, δωρεάν παροχή ενέργειας (!) στους δημότες και άλλα τέτοια βαρύγδουπα και  ανέφικτα.
«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», που έγραψε ο Νίκος Γκάτσος και μελοποίησε το 1982 ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Ο επίδοξος «σωτήρας» του Θερμαϊκού αντί να μας εξηγήσει με τι λεφτά θα υλοποιήσει όλα αυτά, σε μία εποχή που οι δήμοι δεν έχουν χρήματα ούτε για το πετρέλαιο κίνησης των απορριμματοφόρων τους, τάζει λαγούς με πετραχείλια. Βέβαια, όπως εύστοχα παρατήρησε το έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, Παναγιώτης Ερμείδης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσαμασλή, «από το τάξιμο, δεν έπαθε κανείς τίποτε». Πολύ περισσότερο όταν το τάξιμο γίνεται με ξένα κόλυβα, δηλαδή τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών που θα πληρώσουν το άγνωστο μέχρι στιγμής κόστος της φιέστας Τσαμασλή.
Επομένως οι άνθρωποι του αντιπεριφερειάρχη, αντί να καλούν «σε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης μέσα από καταγραφή των προβλημάτων, των προτάσεων και των συμπερασμάτων», καλό θα ήταν να μας εξηγήσουν με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η καταγραφή; Με τον φανταστικό κόσμο και την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο εκλεκτός τους; Με τις αερολογίες για τους τεχνητούς παραδείσους που τάζει; Ή με το ξεπούλημα της περιουσίας του δήμου και την δωρεάν παραχώρησή της σε αρπακτικά που ευρηματικά αποκαλούνται «επενδυτές»;
Οι απολογητές του τελείως εξαφανισμένου εδώ και χρόνια από την περιοχή, αλλά όψιμου «σωτήρα» της, αποφεύγοντας να πουν έστω μία λέξη για τα περιβόητα «έργα», τις ανύπαρκτες μελέτες και κυρίως το κόστος τους, αφοριστικά επιτίθενται σε όσους επισήμαναν τις «φούσκες» Τσαμασλή, αποκαλώντας τους απαξιωτικά «φωταδιστές»,  «φωνακλάδες» και «τζάμπα πολέμιους πάσης αδικίας». Με αποκορύφωμα τις κατηγορίες για… «εκμαυλισμούς και εξαγορές συνειδήσεων, παζάρια ψυχών». Αυτό το τελευταίο, μας προβλημάτισε πολύ. Όλα όμως δείχνουν ότι το ανέφεραν με δόσεις αυτοκριτικής. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.