Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σε χειμέρια νάρκη Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια

Κανένα ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή του Θερμαϊκού
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Σερβίας, επτά στους δέκα Σέρβους τουρίστες (ποσοστό 70%), επέλεξαν την Ελλάδα πέρυσι, και κυρίως τις κοντινές παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, για να κάνουν τις διακοπές τους. Πόσοι όμως από αυτούς επισκέφθηκαν τις ακτές του Θερμαϊκού; Ελάχιστοι ή καθόλου. Κι αυτό γιατί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, που θα έπρεπε να είχαν φροντίσει για την τουριστική προβολή της περιοχής, βρίσκονται μονίμως σε χειμέρια νάρκη.

Κι όμως, λόγω γεωγραφικής εγγύτητας, πολλοί από αυτούς τους Σέρβους τουρίστες, προτίμησαν τη Βλόρεια Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται στην κατά 20% αύξηση στην πώληση τουριστικών πακέτων για τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Μια καλή ευκαιρία για την τουριστική προβολή των ακτών του Θερμαϊκού, θα ήταν στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου, από την οποία όμως απουσιάζουν και πάλι οι πανέμορφες πεντακάθαρες παραλίες του Ποταμού Επανομής, της Περαίας, της Αγίας Τριάδας, των Νέων Επιβατών και του Αγγελοχωρίου. Όμως χάθηκε κι αυτή, όπως συνέβη και με τις άλλες αντίστοιχες τουριστικές διοργανώσεις.

Σημειωτέον ότι στην περσινή έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 880 εκθέτες από διάφορες χώρες και πέρασαν τις πύλες της πάνω από 58.000 επισκέπτες. Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου κ. Καράογλου θα παρουσιάσει σε ξένους τουριστικούς πράκτορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κλασικό και εναλλακτικό τουρισμό. Επίσης θα μοιραστεί έντυπο τουριστικό υλικό, μέσω του οποίου θα προβάλλονται σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας.
 

1 σχόλιο:

  1. Εμείς θα κάνουμε πρώτα 5άστερα ξενοδοχεία και μετά προβολή γιατί δεν θα έχουμε που να τους κοιμήσουμε τους ανθρώπους . Επείσης πρέπει να έχουμε και κάποιο "αξιοθέατο" να τους δείξουμε όπως ας πούμε το Αλεξάντερλαντ . Και τέλος πρέπει να με κάνετε πρώτα δήμαρχο και μετά να προχωρήσω στην προβολή . Για κορόΐδο με περνάτε η χαζό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.