Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

H εναλλακτική πρόταση των Οικολόγων Πράσινων στην Κεν.Μακεδονία

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν εναλλακτική πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων στην Κεντρική Μακεδονία και αυτή θα καταθέσουν στην πορεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Το πρώτο ζήτημα που θέτουν οι πολίτες είναι η διαφάνεια, είπε και σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν επιλογές άφθαρτων προσώπων. "Προσώπων που δεν έχουν βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι, όχι γιατί δεν μπόρεσαν, αλλά επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι" υπογράμμισε.
Σε ερώτηση για τις αποκαλύψεις γύρω από τις δραστηριότητες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) απάντησε ότι δεν είναι όλες ίδιες. "Κάποιες φτιάχτηκαν για να γεμίσουν οι τσέπες κάποιων και άλλες βάζουν την ψυχή τους" επεσήμανε. Πρότεινε να γίνεται δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων των ΜΚΟ στο Ίντερνετ.
Κατηγόρησε τη διοίκηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ότι μοίρασε χρήματα σε οργανώσεις, χωρίς να περάσουν τα κονδύλια αυτά από τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σε καθεστώς αδιαφάνειας και για τη διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε πως δεν αποτελεί συνέχεια της διοίκησης Ψωμιάδη, διότι κράτησε αποστάσεις. "Η συνέχιση της διοίκησης Ψωμιάδη είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης" υπογράμμισε ο κ. Τρεμόπουλος, αλλά πρόσθεσε πως ο κ. Τζιτζικώστας δεν αποτελεί τη λύση για την Κεντρική Μακεδονία.
Όπως είπε, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συναντηθούν με αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσουν σχετικά με την πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η παράταξή του έχει ολοκληρωμένα προγράμματα για όλους τους νομούς της Κ. Μακεδονίας, ανέφερε και ζήτησε η προεκλογική συζήτηση και αντιπαράθεση να γίνει στη βάση των προγραμμάτων και όχι της παραπολιτικής. Πρόσθεσε πως ως παράταξη έχουν να επιδείξουν έργο στην Κ. Μακεδονία χωρίς να έχουν ασκήσει διοίκηση.
Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα αποφασίσουν στη γενική συνέλευση της Πέμπτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.