Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Υπογράφεται η προγραμματική Σύμβαση για θαλάσσια συγκοινωνία

Η μελέτη, οι αποβάθρες και η... "πιλοτική λειτουργία" Τσαμασλή
Eκδήλωση για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της "Εγνατία Οδός ΑΕ", της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00, στα γραφεία της "Εγνατία Οδός ΑΕ", στη Θέρμη.

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, θα δρομολογηθεί η προκήρυξη μελέτης για τα «καραβάκια» στο Θερμαϊκό, μία διαδικασία που θα απαιτήσει μία διετία τουλάχιστον. Ενώ θα χρειαστεί να κατασκευαστούν και οι αναγκαίες αποβάθρες για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών που συνολικά θα απαιτήσουν μία τριετία τουλάχιστον.
Τώρα, χωρίς την εκπόνηση της μελέτης και δίχως αποβάθρες, πως θα μπορέσει να λειτουργήσει «πιλοτικά» μέσα σε τρεις μήνες η θαλάσσια συγκοινωνία στο Θερμαϊκό, αυτό μόνο ο αντιπεριφερειάρχης και επίδοξος υποψήφιος δήμαρχος κ.Γιώργος Τσαμασλής, που έκανε και τη σχετική ανακοίνωση, μπορεί να το γνωρίζει.

Πάντως για το θέμα αυτό σίγουρα οι δημοσιογράφοι οι οποίοι θα παραστούν στη συνέντευξη τύπου του προέδρου της «Εγνατία» κ. Παρασκευά Σαββαϊδη και των τριών δημάρχων Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς, που θα δοθεί αμέσως μετά την τελετή, σίγουρα θα ρωτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.