Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μία υπέροχη εκδήλωση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

Μέλη του Συλλόγου Τσεσμελήδων σε παλαιότερη εκδήλωση
Δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα το βραδάκι της Κυριακής στο κέντρο «Στρατής», στην ετήσια εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Τσεσμελήδων Αγίας Παρασκευής Νέας Μηχανιώνας «Το Γυαλουδάκι», για την κοπή της πίτας. Κατάμεστη η αίθουσα από τα μέλη του συλλόγου αλλά και πλημμυρισμένη από ανθρωπιά, αλληλεγγύη, από αγάπη για τον συνάνθρωπο, για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης.

«Ας ανάψουμε το σπίρτο που έχουμε μέσα μας», προέτρεψε στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπρος Κοκοκύρης, καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Για να αναπτύξει στη συνέχεια τις υπέροχες ανθρωπιστικές δράσεις των «Τσεσμελήδων», με σημαντικότερη, τη συμμετοχή  στη δράση Σ.Τ.Ο.Π.  (Συνεργαζόμαστε τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα) που καθιέρωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Θερμαϊκού.
Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια ο Σύλλογος Τσεσμελήδων Ν.Μηχανιώνας ανέπτυσσε διαρκώς τη φιλανθρωπική δράση «Βοηθάω-Δίνω χαμόγελο ζωής» για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της Ν.Μηχανιώνας που έχουν ανάγκη στήριξης. Και σε συνέχεια εκείνης της δραστηριότητας, φέτος υιοθέτησε τη δράση ΣΤΟΠ.
Λάμπρος Κοκοκύρης
Όπως εξήγησε ο κ. Κοκοκύρης, ο σύλλογος Τσεσμελήδων επικέντρωσε τις δραστηριότητές του στη δράση ΣΤΟΠ, για να ενώσει τις δυνάμεις του με τις γυναίκες που μαγειρεύουν στα σπίτια τους, με τους εστιάτορες που δίνουν φαγητό, με τα σούπερ μάρκετ που προσφέρουν, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, με τους ναυτοπροσκόπους, για να δείξουμε την ανθρωπιά μας ότι προσωρινά, αλλά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός συσσιτίου, για να δείχνει την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας. Γιατί δεν γίνεται εμείς να τρώμε και αν υπάρχουν έξω άνθρωποι που κρυώνουν και πεινάνε».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος των Τσεσμελήδων άφησε αιχμές για τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα της σίτισης των πεινασμένων συμπολιτών μας. Όπως είπε, «η φτώχεια επειλεί τη ζωή μας. Υπάρχουν πολλά ενοριακά συσσίτια που τρέχουν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά και στο δήμο μας, ο φτωχός ναός των Αγίων Πάντων στην Περαία σιτίζει περίπου εκατό άτομα καθημερινά εδώ και κάτι μήνες. Πως εμείς αφήνουμε ανεκμετάλλευτες τις κοινόχρηστςες τραπεζαρίες και τις κουζίνες μιας ακμάζουσας ενορίας; Τι περιμένουμε; Για ποιες περιπτώσεις τα φτιάξαμε;»
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού κ. Γιάννης Τσακμάκας που στη συνέχεια πήρε το λόγο,  ανέφερε ότι σήμερα, μέσω της δράσης ΣΤΟΠ, περισσότεροι από 60 πολίτες στη Νέα Μηχανιώνα βρίσκουν καθημερινά ένα πιάτο ζεστο φαγητό, που το μαγειρεύουν εθελόντριες, ενώ επιτυχία γνωρίζει η ανάλογη δραστηριότητα που άρχισε να αναπτύσσεται από την προηγούμενη εβδομάδα και στην Περαία.  Η δράση ΣΤΟΠ ανακουφίζει την πείνα των συνανθρώπων μας από το περίσσευμα ή το υστέρημα του καθημερινού φαγητού μεμονωμένων ανθρώπων.

Ακολούθησε η εθελόντρια Μαρίζα Καψάλα, που παρουσίασε ενημερωτικά στοιχεία για τη δράση ΣΤΟΠ, ενώ νωρίτερα οι μικροί Μάνος Κοκοκύρης και Ειρήνη Θωμαϊκου έπαιξαν στο βιολί και στο πιάνο γνωστά μουσικά κομμάτια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.