Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χωρίς αντιρρυπαντικό σκάφος έμεινε ο Θερμαϊκός Κόλπος

Χωρίς αντιρρυπαντικό σκάφος έμεινε εδώ και πάνω από δύο μήνες ο Θερμαϊκός Κόλπος, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, ο καθημερινός καθαρισμός των νερών από τα επιπλέοντα αντικείμενα. 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 έληξε η σύμβαση των τεσσάρων εταιρειών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης με ιδιώτη, ο οποίος έβγαζε το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος που διαθέτει να πλέει στα νερά του Θερμαϊκού από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.
Αυτό το διάστημα βρίσκεται στην τελική της φάση η διαδικασία νέας σύμβασης, με πρωτοβουλία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου. Έως ότου υπογραφεί, ο ιδιώτης που έχει το σκάφος φροντίζει να βγαίνει στον Θερμαϊκό σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο και με δικά του έξοδα να καθαρίζει την επιφάνεια από τα αντικείμενα.
Στο μεταξύ, και το σκάφος «Ποσειδών», ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να τεθεί σε κατάσταση αργίας, αφού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνο Ζέρβα έχει υποστεί τόσες διαβρώσεις στο εσωτερικό του, που η κατάσταση του κρίνεται μη επισκευάσιμη. Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δαπάνησε ό,τι μπορούσε για να το συντηρήσει, όμως η κατάστασή του είναι μη επισκευάσιμη. Οι δύο ναυτικοί του σκάφους, που τόσο καιρό δεν είχαν αντικείμενο εργασίας, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δήμου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζέρβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.