Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Κάποια προφητικά άρθρα για τις εξελίξεις στο Θερμαϊκό

Από την ορκωμοσία πριν 3,5 χρόνια του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Χωρίς να θέλουμε να παραστήσουμε τον προφήτη, αυτές τις εξελίξεις, με την συντριπτική νίκη του Γιάννη Μαυρομάτη στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Θερμαϊκού, τις είχαμε προβλέψει ακόμη από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου. Και όπως γράφαμε σε ένα σχόλιό μας, στις 28-12-2013 «Σίγουρος για την επικράτησή του, εμφανίζεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, που θα καρπωθεί τη φθορά που υφίσταται η παράταξη Αλεξανδρή». Ενώ ένα μήνα αργότερα, στις 22-1-2014, κάναμε λόγο για «ατιμωτική εκλογική ήττα» και «βατερλό»  της απερχόμενης διοίκησης. Κι όμως κανείς δεν μας άκουσε.

Παίρνοντας αφορμή από την σωστή, όπως αποδεικνύεται σήμερα, απόφαση του απερχόμενου δημάρχου κ.Γιάννη Αλεξανδρή να μην ξαναείναι υποψήφιος, γράφαμε πριν 4 μήνες, στις 22 Ιανουαρίου:
«Ήταν σωστή, η κίνηση αυτή του γιατρού Αλεξανδρή. Μπροστά σε μία ενδεχόμενη ατιμωτική εκλογική ήττα, ήταν προτιμότερη η τιμητική αποστρατεία, καθώς όλα έδειχναν ότι αν διεκδικούσε εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα, η παράταξή του θα οδηγούνταν σε ένα βατερλό. Όχι κατ΄ανάγκη εξ αιτίας δικής του υπαιτιότητας. Αλλά όπως έγιναν τα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, με την δραματική περικοπή των πόρων, ακόμη και ο πλέον ικανός και πετυχημένος στο παρελθόν δήμαρχος, φαίνεται ως αποτυχημένος στα μάτια των απλών πολιτών. Καθώς αναγκαστικά, λόγω έλλειψης πόρων,  έχουν ατονίσει οι σημαντικότερες δραστηριότητες των δήμων, όπως είναι η καθαριότητα και τα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας. Και οι δήμοι οδηγούνται στο να εκδίδουν μόνο πιστοποιητικά ή να καθορίζουν δυσβάστακτα δημοτικά τέλη.
………………………….
Το δύσκολο πρόβλημα βέβαια από εδώ και πέρα, θα είναι η διαδοχή στην παράταξη «Θερμαϊκός για όλους» και πιο συγκεκριμένα του προσώπου που θα ηγηθεί για την εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Μαίου. Μέχρι την προσεχή Δευτέρα, που έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των μελών της παράταξης, ελπίζουμε ήρεμα και νηφάλια τα μέλη της να σκεφθούν για τη διαδοχή του κ. Αλεξανδρή και να αποφασίσουν για τον νέο ηγέτη της παράταξης.
Η καλύτερη ενδεχομένως εξέλιξη, θα ήταν η ανάδειξη του νέου επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου, να προέλθει μέσα από τα σπλάχνα της παράταξης, αποφεύγοντας «προσχωρήσεις» και «μεταγραφές», οι οποίες αμφιβάλουμε αν μπορούν να τη βοηθήσουν στην εκλογική μάχη.
Πάντως, όλες αυτές οι εξελίξεις, ευνοούν ακόμη περισσότερο τον σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος, υπό τα σημερινά δεδομένα, διαφαίνεται ως ο επικρατέστερος νικητής της εκλογικής μάχης».
Αυτά γράφαμε πριν 4 μήνες. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν πλήρως. Όπως επίσης δικαίωσαν και την εκτίμηση ότι μόνο η «Συμπολιτεία» - και όχι η χλιαρή προεκλογική εκστρατεία Τσαμασλή - ήταν αυτή που θα μπορούσε να αποτρέψει την επικράτηση του κ.Μαυρομάτη. Τότε κάποιοι μας περιγελούσαν και μας λοιδορούσαν. Σήμερα συμφωνούν απολύτως μαζί μας. Όμως, όπως λένε «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Για του λόγου το αληθές, διαβάστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.