Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αντιδράσεις στην παράταξη Μαυρομάτη για τα περί "έδρας"

Την Επανομή προτείνει για μητροπολιτική έδρα του δήμου Θερμαϊκού ο Γιάννης Μαυρομάτης

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν σήμερα το βράδυ οι κάτοικοι της Επανομής την δέσμευση του Γιάννη Μαυρομάτη, πως εφόσον εκλεγεί δήμαρχος η πρώτη του απόφαση θα αφορά τον ορισμό της Επανομής, ως μητροπολιτικής έδρας του δήμου.
Αντιδράσεις, προκαλούν οι δηλώσεις Μαυρομάτη, ότι θα μεταφέρει την έδρα του δήμου Θερμαϊκού από την Περαία στην Επανομή. Και σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει ο «Ακτιβιστής», μόλις έγινε αυτή η ανακοίνωση, υπήρξε διαφοροποίηση από υποψήφιους του συνδυασμού «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», που απείλησαν ακόμη και με αποχώρηση τον κ.Μαυρομάτη, αν δεν πάρει πίσω τις δηλώσεις  του. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρονταν στην ομιλία Μαυρομάτη, αλλά και στο σχετικό δελτίο τύπου που διένειμε η παράταξή του: «Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν σήμερα το βράδυ οι κάτοικοι της Επανομής την δέσμευση του Γιάννη Μαυρομάτη, πως εφόσον εκλεγεί δήμαρχος η πρώτη του απόφαση θα αφορά τον ορισμό της Επανομής, ως μητροπολιτικής έδρας του δήμου». 
Μόλις έγινε γνωστή η ανακοίνωση αυτή, αντέδρασαν οι περισσότεροι από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του κ.Μαυρομάτη, κάποιοι εκ των οποίων απείλησαν ότι θα εκδήλωναν την ανοιχτή διαφοροποίησή τους. Κατόπιν των αντιδράσεων αυτών, που άρχισαν να προσλαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις μεταμεσονύκτιες ώρες, αναγκάστηκε ο πρώην δήμαρχος να πάρει πίσω τη δήλωση περί «Μητροπολιτικής έδρας» και να προβεί το πρωί της Παρασκευής σε νέα διορθωτική δήλωση ότι δεν εννοούσε μεταφορά της έδρας του δήμου στην Επανομή, αλλά την ανακήρυξή της ως… «ιστορικής έδρας του δήμου Θερμαϊκού». 
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα πάντα με τον «Ακτιβιστή» ότι ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας μετά τη θύελλα που προέκυψε από την ομιλία του, αντί να ζητήσει συγνώμη για την φοβερή αναστάτωση την οποία προκάλεσαν οι δηλώσεις του, κατά τη γνώριμη τακτική του, επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στους… πολιτικούς του αντιπάλους, κάνοντας προκλητικά λόγο για … «επαγγελματίες λασπολόγους που αποδεικνύουν ότι δεν διαθέτουν ίχνος ευαισθησίας για τον τόπο μας και την πλούσια ιστορία του»!!


Σχόλιο του «Ορίζοντα»
Είναι χαρακτηριστικό επίσης ένα σχόλιο που καταχωρήθηκε στον ιστότοπο της εκδιδόμενης στην Επανομή τοπικής εφημερίδας «Ορίζοντας», που αναφέρει:
"Όσοι παρακολούθησαν την χθεσινή ομιλία του κ. Μαυρομάτη στην Επανομή και ήταν πάνω από εξήντα χρονών, αισθάνθηκαν πολύ όμορφα διότι θυμήθηκαν τα νιάτα τους. Όλοι η ομιλία του ήταν στο κλίμα της δεκαετίας του πενήντα. Ταξίματα, υποσχέσεις,χάιδεμα αυτιών και ένα σορό κολοτούμπες.
Συνοψίζοντας εφόσον εκλεγεί, ο κ. Μαυρομάτης υποσχέθηκε: την έδρα του Δήμου στην Επανομή, δρόμους, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, την διάνοιξη του πεζόδρομου, την αξιοποίηση του ποταμού και την επαναλειτουργία των αναψυκτηρίων,είπε για την αξιοποίηση του κάμπινγκ και επίσης μίλησε για απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από ευαίσθητες περιοχές (τον πρώην πρόεδρο της Αναγέννησης που τον έχει υποψήφιο τον ρώτησε  η λέμε ότι νάνε).

Γεγονός είναι ότι ο κ. Μαυρομάτης διαισθάνεται την αδυναμία που έχει στην Επανομή και τα έπαιξε όλα για όλα γιατί δεν είχε άλλη επιλογή.

Υ.Γ Η πληροφορία ότι λόγω κεκτημένης ταχύτητας ευρισκόμενος στο Σχολάρι υποσχέθηκε και εκεί την έδρα του δήμου ελέγχεται ως ανακριβείς!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.