Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Είναι το θράσος που περισσεύει ή ο λαϊκισμός;

Του Παναγιώτη Ερμείδη*
Σε επίσημη ανακοίνωση της ιστοσελίδας του κου Μαυρομάτη, αναφέρεται επί λέξη  «Την Επανομή προτείνει για μητροπολιτική έδρα του Δήμου Θερμαϊκού ο Γιάννης Μαυρομάτης»
Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύεται στις 12.04 το βράδυ. Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη πρόταση άρχισε να παίζει στα τοπικά μέσα και να δημιουργεί θέσεις και αντιθέσεις.

Η παράταξη του κου Μαυρομάτη με νέα ανάρτηση σήμερα στις 11.32 προσπαθεί να ανασκευάσει και δηλώνει πως πρότεινε σύμφωνα με το άρθρο 283 παρ. 22 του Ν 3852 την ανάδειξη της Επανομής ως ιστορικής έδρας του Δήμου. Καλεί δε, όσους έπαιξαν την δήλωση να παραιτηθούν γιατί, (και εδώ αρχίζουν τα ωραία) «διαστρεβλώνουν» «δεν γνωρίζουν» «συκοφαντούν» .
Τι να πρωτοπείς. Είναι ξεκάθαρο πως ο κος Μαυρομάτης ήθελε να ψαρέψει σε θολά νερά. και να ψηφοθηρήσει στην Επανομή όπου δεν περπατά και καλά .
Είναι ξεκάθαρο ότι χαϊδεύοντας αυτιά πορεύεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα τάζοντας αύξηση συντελεστών δόμησης στην Αγ Τριάδα και άλλα πολλά. Υποσχόμενος στον κάθε πολίτη ότι ήθελε να ακούσει. Είναι η όχι αυτό  από τα κύρια χαρακτηριστικά του λαϊκισμού?
Θα μπορούσε να πει κάποιος εντάξει ως εδώ, έκανε ένα λάθος ο κος Μαυρομάτης και το επιτελείο του. Υπερέβαλλαν στην εκφορά του πολιτικού λόγου και της ιστοσελίδας τους και να πουν ένα mea culpa .
Όμως  το ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
Αντί να πει συγγνώμη, εγκαλεί τους αντιπάλους του, που αναδεικνύουν το λάθος του. Καλεί άλλους να παραιτηθούν αντί να παραιτηθεί αυτός .Η έλλειψη στοιχειώδους αυτοκριτικής τείνει να αναδειχθεί σε χαρακτηριστικό του ανδρός .
Ήταν  εύκολο μέχρι σήμερα να πορεύεσαι δίνοντας χάντρες στους ιθαγενείς Μόνο που η εποχή μας απαιτεί την επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο .Απαιτεί την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος Ζητά την αποκατάσταση της σχέσης του πολίτη με την πολιτική. Πρέπει να πει ένα μεγάλο όχι στους λαϊκιστές και στους ανεύθυνους.
Γι αυτό εμείς λέμε στους πολίτες .
Τώρα ξέρετε υπάρχει λύση. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.  


*Παναγιώτης Ερμειδης  Υποψ Δημοτ Σύμβουλος με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.