Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Έντονες αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ

Σε περίοδο έντονων αναταράξεων, εισήλθε η Δημοκρατική Αριστερά μετά το πολύ χαμηλό ποσοστό του 1,2% που έλαβε στις ευρωβουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης συζητάει με βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ενώ όλα τα θέματα θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Παρασκευή.

Μάλιστα, κορυφαία στελέχη της μειοψηφίας εκφράζουν την αντίθεσή τους και τις αντιρρήσεις τους στην προοπτική σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου. Ζητούν να αναληφθεί η ευθύνη για την πολιτική γραμμή που είχε η ΔΗΜΑΡ -περί τρίτου πόλου- και τους χειρισμούς που έγιναν με την αποχώρηση από την κυβέρνηση έως τις εκλογές, και να αλλάξει κατεύθυνση το κόμμα, διεκδικώντας ενεργή συμμετοχή στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς. Αντίθετα δε λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως η ΔΗΜΑΡ δε «ρευστοποιείται».
Βολές...
Ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM» είπε ότι αν βρισκόταν στη θέση του Φώτη Κουβέλη «...θα είχα υποβάλει την παραίτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν του ζητάω να παραιτηθεί. Η ΔΗΜΑΡ είναι και δικό μου σπίτι. Μαζί την κάναμε κι άλλοι ήταν που είδαν φως και μπήκαν...» και πρόσθεσε: «Δεν είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχω (στη συνεδρίαση της Παρασκευής) και γενικώς στις διαδικασίες στα όργανα. Διότι ο Φώτης Κουβέλης, όταν τον ρώτησαν αν σκοπεύει να παραιτηθεί, είπε ότι θα αποφασίσουν τα όργανα. Τα όργανα αποφασίζουν αν θα παραιτηθεί άλλος; Ποια όργανα; Τα πνευστά, τα χάλκινα, τα έγχορδα; Εγώ θα έθετα την παραίτησή μου στις υπηρεσίες του κόμματος».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χρήστος Μαχαίρας, απάντησε στον ίδιο σταθμό πως «ανασυγκρότηση του χώρου μας δεν μπορεί να γίνει ούτε μέσα από κραυγές, ούτε μέσα από ύβρεις. Θα γίνει μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες». Ο κ. Μαχαίρας ανέφερε πως «είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό θέμα», που «το δημιουργούν δηλώσεις που κινούνται έξω από μια λογική του χώρου μας, του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπως αρέσει στον Γρηγόρη Ψαριανό να λέει. Επειδή λέει ο φίλος μου ο Γρηγόρης ότι είδα φως και μπήκα, θέλω να του πω ότι δεν υπήρχε κανένα φως, διότι κάποιος είχε φροντίσει να σπάσει όλες τις λάμπες. Ο ίδιος, ναι (το έκανε). Και κάναμε αγώνα μεγάλο να ξαναβάλουμε λάμπες, να ξαναέχουμε φως».

Ο Βαγγέλης Ζορκάδης, μέλος της ΕΕ, σε δήλωσή του στον «Αγγελιοφόρο» τόνισε: «Τα στελέχη και οι βουλευτές οφείλουν να καταθέτουν τις όποιες απόψεις τους στα όργανα και τις οργανώσεις του κόμματός μας. Περισσότερο σήμερα από κάθε άλλη φορά, που η ΔΗΜΑΡ έχει υποστεί μια δεινή ήττα και όχι ως περιοδεύων θίασος, από κανάλι σε κανάλι και εκφωνώντας το μονόλογό τους να αποδομούν κάθε συλλογική διαδικασία και να απεργάζονται τη ρευστοποίηση της ΔΗΜΑΡ. Οποιος επιθυμεί να υπηρετήσει άλλα πολιτικά σχέδια και αδιαφορώντας για τη συλλογικότητά μας, μπορεί να το κάνει αφήνοντάς μας ήσυχους. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι και δημοκρατική και Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.