Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Συμπολιτεία: «Να ξεσηκωθούμε όλοι για να μην καταστραφούν οι παραλίες μας και ο αιγιαλός»

Από τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για τις παραλίες και τον αιγιαλό:
«Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι, για να μην περάσει το κατάπτυστο νομοσχέδιο-τέρας του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο παραδίδει ολοκληρωτικά τις παραλίες και τον αιγιαλό στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, επιχειρώντας να αλλάξει εκ βάθρων το νομικό καθεστώς που ίσχυε ως σήμερα για τις παραλίες και το οποίο προστάτευε την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία και τη θάλασσα.

Το θέμα αφορά άμεσα τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού, με τα 48 χιλιόμετρα ακτογραμμής,  καθώς κινδυνεύουν ολοκληρωτικά οι παραλίες μας να μετατραπούν σε μνημεία αυθαιρεσίας και ληστρικής εκμετάλλευσης σε βάρος του δικαιώματος των συμπολιτών μας αλλά και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής. Κάτι  που θα αποτελέσει και τον οριστικό αφανισμό των επιχειρήσεων της περιοχής μας που ήδη υπολειτουργούν.
Κι όμως, το άρθρο 24 του Συντάγματος, το λέει ξεκάθαρα ότι «Αιγιαλοί και Παραλίες, ανήκουν στους πολίτες». Δυστυχώς η υπόλογη κυβέρνηση, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Σύνταγμα και  τον ισχύοντα νόμο 2971/2001 επιχειρεί ένα άνευ προηγουμένου ανοσιούργημα.
Με το νομοσχέδιο του κ.Στουρνάρα, οι θάλασσες μας παραχωρούνται στα ιδιωτικά, ντόπια και ξένα, συμφέροντα για εκμετάλλευση, χωρίς τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα, όπως η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των Πολιτών, η απαγόρευση της αποκλειστικής χρήσης από τις επιχειρήσεις, η περίφραξη, η κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων για επιχειρηματικούς σκοπούς, κλπ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επιτρέπεται η επιχωμάτωση (μπάζωμα) της θάλασσας για την εξυπηρέτηση της κάθε είδους «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Ταυτόχρονα επιτρέπεται και η νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων στον αιγιαλό που μέχρι σήμερα, απαγορεύονταν από τους υπάρχοντες σχετικούς νόμους.
Οι διαβεβαιώσεις Στουρνάρα περί βελτιώσεων στο νομοσχέδιο δεν μας καθυσηχάζουν, πολύ περισσότερο που μόλις χτες ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Siim Kallas, αντικαταστάτης του Όλι Ρεν, δήλωσε ξεκάθαρα ότι το νομοσχέδιο, που θα καταστρέψει για πάντα την ελληνική ακτογραμμή, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και θα το επαναφέρουν αμέσως μετά τις εκλογές παρά την οργή του κόσμου.
Με βάση όλα αυτά και δεδομένου ότι το θέμα «καίει» τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού, καλούμε τη δημοτική αρχή, προσωπικά τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή αλλά και τους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων να εναντιωθούν άμεσα στο νομοσχέδιο-τέρας, αξιώνοντας την ολοκληρωτική απόσυρσή του. Σε περίπτωση δε που η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφισή του, τότε όλοι μαζί, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής μας, να οργανώσουμε εκδήλωση διαμαρτυρίας.
-Οι Παραλίες και οι θάλασσες ανήκουν σε μας!
-Όχι στο Ξεπούλημα!
-Άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου».


                                                                                    ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.