Σάββατο 24 Μαΐου 2014

H εκλογική μάχη Μαυρομάτη-Τσαμασλή

Στην αναμέτρηση Μαυρομάτη-Τσαμασλή για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Θερμαϊκού, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον αύριο Κυριακή. Η προεκλογική εκστρατεία των δύο μονομάχων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με την ανταλλαγή εκατέρωθεν βαρύτατων αλληλοκατηγοριών. Από τις άλλες δύο παρατάξεις που πήραν μέρος στον Α΄ γύρο των εκλογών, η μεν «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», σύστησε στους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν κατά συνείδηση, η δε «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε άκυρο ή λευκό.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή, κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο κ.Γιάννης Μαυρομάτης έλαβε 10.309 ψήφους ή ποσοστό 47,24%, ο κ.Γιώργος Τσαμασλής 6.489 ψήφους και ποσοστό 29,73%, ενώ η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» πήρε 4.083 ψήφους, με ποσοστό 18,71% και τέλος η «Λαϊκή Συσπείρωση» 942 ψήφους με ποσοστό 4,32%.
Παρά τη μεγάλη διαφορά ψήφων που χωρίζει τους κ.Μαυρομάτη και Τσαμασλή, η αυριανή εκλογική μάχη αναμένεται ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κυρίως στο εάν θα καταφέρει ο αντιπεριφερειάρχης να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από τον κ.Μαυρομάτη ή εάν ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας ανεβάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο το ποσοστό του. Στην κατεύθυνση αυτή, οι διεργασίες και στα δύο στρατόπεδα τη βδομάδα που πέρασε ήταν έντονες, όπως έντονες ήταν οι προσπάθειες της μιας πλευράς να προσεταιρισθεί υποψηφίους της άλλης πλευράς που απέτυχαν να εκλεγούν σύμβουλοι και νοιώθουν πικρίες. Κάτι που συνέβαινε και στις δύο παρατάξεις.

Αναμένεται ότι με τα πρώτα αποτελέσματα που θα προκύψουν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, από μικρά εκλογικά τμήματα, θα ξέρουμε το όνομα του νέου δημάρχου και το ποσοστό με το οποίο εκλέγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.