Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: «Προχωράμε δυνατά και αποφασισμένα»

Φωτογραφία αρχείου
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» προχωράει δυνατή και αποφασισμένη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού, όπως τονίστηκε με έμφαση στη συγκέντρωση των στελεχών και των υποψηφίων της παράταξης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στους Νέους Επιβάτες.

Στην κατεύθυνση αυτή, η δημοτική παράταξη που στο σύντομο χρονικό διάστημα της ύπαρξής της τάραξε τα λίμνάζοντα νερά του Θερμαϊκού, διευρύνεται, κάνει ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία και καλεί όλους τους δημότες του Θερμαϊκού να ενταχθούν στη «Συμπολιτεία» χωρίς αποκλεισμούς. Καθώς, όπως με έμφαση διακηρύχθηκε, πρωταρχικός και κύριος στόχος της παράταξης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια καλύτερη πορεία του τόπου.
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους τους υποψήφιους αλλά και τους φίλους της παράταξης για τον υπέροχο αγώνα που έδωσαν όλοι μαζί ενωμένοι. Ενώ σημείωσε με σημασία ότι «τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός της προεκλογικής περιόδου, τώρα που αμβλύνθηκαν οι όποιες παραταξιακές διαφορές υπήρχαν, οι αντίπαλοί μας πλέον μας βγάζουν το καπέλο, αναγνωρίζοντας την ποιοτική υπεροχή της παράταξής μας». Για να προσθέσει: «Ο πραγματικός νικητής αυτών των δημοτικών εκλογών στην περιοχή του Θερμαϊκού, είναι η «Συμπολιτεία». Μία δημοτική παράταξη που στους δύο μόλις μήνες της ύπαρξής της, κατόρθωσε χωρίς χρήματα, χωρίς την παραμικρή τηλεοπτική προβολή, χωρίς στήριξη, με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό, να κάνει θαύματα, κάτι που το αναγνωρίζουν σήμερα ακόμη και όσοι δεν την ψήφισαν».
Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο Σπύρος Κουζινόπουλος χαρακτήρισε επιτυχία το ποσοστό του 19% που έλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη  «Συμπολιτεία», λέγοντας ότι σίγουρα θα μπορούσε να προκύψει μεγαλύτερο ποσοστό, αν δεν υπήρχαν ορισμένες δυσκολίες,  όπως η καθυστερημένη εκκίνηση της παράταξης, η χαμηλή στην αρχή αναγνωρισιμότητα, η έλλειψη οικονομικών πόρων, η καθυστερημένη συγκρότηση ψηφοδελτίου κ.α.
«Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που εξαρχής ήταν βουνό, το οποίο έφραζε το δρόμο της «Συμπολιτείας», ξεπεράστηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την γεμάτη αυταπάρνηση και ψυχικό μεγαλείο δουλειά των στελεχών και των υποψηφίων της παράταξης», είπε ο κ.Κουζινόπουλος.  Υπογραμμίζοντας ότι η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο, θα βοηθήσει προκειμένου η παράταξη να αποτελέσει στο δήμο Θερμαϊκού μια γνήσια λαϊκή συμμαχία που θα αγκαλιάσει και θα εντάξει στις γραμμές της όσο γίνεται περισσότερους πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα του δημοκρατικού-προοδευτικού χώρου.
Κλείνοντας ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» τόνισε ότι η παράταξη, με τους τρεις δημοτικούς συμβούλους και τους τοπικούς συμβούλους που εξέλεξε, μπορεί από δω και πέρα να αποτελέσει τον καταλυτικό φορέα δραστηριοτήτων στο δήμο Θερμαϊκού. Προέβλεψε δε ότι η νέα διοίκηση του δήμου, πολύ σύντομα θα βρεθεί σε αδιέξοδο, υπό το βάρος των συσσωρευμένων προβλημάτων που από την πρώτη ημέρα θα αντιμετωπίσει, αλλά και των προεκλογικών υποσχέσεων που απλόχερα έδωσε και οι οποίες θα πρέπει τώρα να υλοποιηθούν.
«Στο χέρι των στελεχών, των μελών και των εκλεγμένων συμβούλων της «Συμπολιτείας» είναι να οργανώσουμε καλύτερα τη δουλειά της παράταξης, να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματά της, ούτως ώστε να  κάνουμε την κίνησή μας πιο αξιόμαχη και πιο αποτελεσματική, κάτι που θα αυξήσει την απήχησή της. Εξάλλου, το διακηρύξαμε από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά την έκδοση του εκλογικού αποτελέσματος: «Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ήρθε για να μείνει και θα μείνει». Και όχι μόνο θα την κρατήσουμε, αλλά με τη δουλειά μας θα την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο», είπε ο κ.Κουζινόπουλος.

Τα στελέχη της «Συμπολιτείας» που στη συνέχεια πήραν το λόγο, κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος και διατύπωσαν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της παράταξης και το άνοιγμά της στην κοινωνία. Προς το σκοπό αυτό, όπως αναφέρθηκε, η οργάνωση της δουλειάς της πρέπει να γίνει με ορίζοντα πενταετίας, στο τέλος της οποίας η «Συμπολιτεία» θα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.