Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Πρόσκληση συμμετοχής στη Γενική Απεργία

Με ανακοίνωσή της, που απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, τους εργαζόμενους στο Δήμο και όλους τους δημότες του Θερμαϊκού, η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», καλεί όλους τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού και τους εργαζόμενους στο δήμο, να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 27ης Νοεμβρίου, καθώς και στη διαδήλωση που θα οργανώσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας, το Δήμο Θερμαϊκού αλλά και τον τόπο μας.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, έχει ως εξής:

Συμπολιτεία Θερμαϊκού
      
Περαία 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ
Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, τους εργαζόμενους στο Δήμο και όλους τους δημότες του Θερμαϊκού

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», καλεί όλους τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού και τους εργαζόμενους στο δήμο, να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 27ης Νοεμβρίου, καθώς και στη διαδήλωση που θα οργανώσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας, το Δήμο Θερμαϊκού αλλά και τον τόπο μας.

Σήμερα που το 44% του πληθυσμού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχιας, με 1,3 εκατομμύρια άνεργους για διάστημα μεγαλύτερο του έτους, απαιτείται μια άλλη πολιτική. Δυστυχώς η κυβέρνηση σε αυτό το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική, διαπραγματεύεται την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την ισοπέδωση των δημόσιων αγαθών της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι οι δήμοι σήμερα να μην είναι Αυτοδιοίκηση, να μην έχουν δυνατότητα κοινωνικής πολιτικής και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη, να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν ούτε ένα έργο εξυπηρέτησης των κατοίκων και να μειώνεται συνεχώς το προσωπικό τους. Για τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, η μόνη λύση είναι η διεκδίκηση όλων αυτών που μας στέρησαν δεκαετίες λανθασμένων πολιτικών στη χώρα, για να ξαναφέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δήμου Θερμαϊκού να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική γενική Απεργία της Πέμπτης, διεκδικώντας σταθερή και αξιοπρεπή εργασία και αμοιβή, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η συμμετοχή στην απεργία δεν σημαίνει κλειστές για μια μέρα υπηρεσίες για το δημότη αλλά διεκδίκηση και υπεράσπιση της ουσιαστικής και ποιοτικής λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου, για όλους τους πολίτες, για όλο το χρόνο. Οι αιρετοί σε αυτό τον αγώνα των εργαζομένων οφείλουν να είναι δίπλα τους σε κοινό μέτωπο.

Ραντεβού την Πέμπτη στις 10.30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Γα να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, τον τόπο μας, το μέλλον της χώρας

                                                                        «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.