Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Σάλο, προκαλούν καταγγελίες Ξουλίδου για απόπειρα εξαγοράς της

Σάλο, προκαλούν από το βράδυ της περασμένης Τρίτης οι καταγγελίες της βουλευτού Β’  Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, για  προσπάθεια δωροδοκίας της, με στόχο να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως αποκάλυψε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, την πλησίασε γαλάζιο στέλεχος, προσφέροντάς της το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.  

Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, κατονόμασε και τον άνθρωπο που προσπάθησε να εξαγοράσει την ψήφο της κ. Ξουλίδου. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, πρόκειται για τον Γιώργο Σούκουρη, πρφόεδρο τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. που συνδέεται με έναν υπουργό κι έναν υφυπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι έκαναν όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να καταγράψουν το ραντεβού σε κάμερα, όμως εκείνος ανέβαλε το ραντεβού δύο φορές.
Συνεχίζονται οι αναταράξεις
Συνεχίζονται οι αναταράξεις, μετά τις αποκαλύψεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για χρηματισμό βουλευτή του κόμματος, μετά και τα νέα στοιχεία που παρουσίασαν οι ΑΝΕΛ ότι πρόκειται για συνεργάτη του υφυπουργού Νότη Μηταράκη.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σοφία Ξουλίδου κλήθηκε για κατάθεση στην προϊσταμένη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. «Προσπαθήσαμε να τον εγκλωβίσουμε στο γραφείο μου, αλλά θέλησε να γίνει έξω συνάντηση (για τα χρήματα). Θεώρησα ότι ο κ. Καμμένος έπρεπε να χειριστεί καλύτερα τα θέματα αυτά γι’ αυτό δεν πήγα στις αρχές, και πήγα στον πρόεδρο, είμαι άπειρη σε αυτά... Υπήρχε διάλογος προσέγγισης μέσω email. Υπάρχει καταγεγραμμένο ότι η πηγή που προσπάθησε να με προσεγγίσει είπε ότι ‘τα πήρε ο Μελάς γιατί να μην τα πάρεις κι εσύ’; Ήθελε να παίξει τον ενδιάμεσο αυτός ο κύριος» δήλωσε από την πλευρά της στον Σκάι η κ. Ξουλίδου.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έστειλε τα μηνύματα στην κ. Ξουλίδου μέσω Facebook ακόμη και μέχρι την Τρίτη το βράδυ παρότι είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα από τηλεοπτικές εκπομπές.

Στο απόσπασμα που παρουσίασε σήμερα ο Αντ1 μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Καλησπέρα, εύχομαι να είστε καλά. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας είπα κάποτε; Καλησπέρα, αγαπητή μου φίλη. Θυμάσαι τι σου είχα πει; Επιχείρησαν να χρηματίσουν βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.».

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Γιώργος Σούκουρης που κατονομάστηκε από τον Πάνο Καμμένο και την βουλευτή των ΑΝΕΛ Σοφία Ξουλίδου ότι της πρόσφερε μέσω Facebook 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις. «Με εμπλέκει άδικα η κυρία Ξουλιδου. Θα κάνω μηνύσεις» τόνισε στον Σκάι ο Γιώργος Σούκουρης.

Στις καταγγελίες επέμεινε στον ΑΝΤ1 και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος παρουσιάζοντας τον ως σύμβουλο του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και γνωστό του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

«Υπάρχουν στοιχεία σε σχέση με την εμπλοκή του κυρίου αυτού με τη ΝΔ και με το συγκεκριμένο υπουργό» τόνισε σήμερα ο κ. Καμμένος.

Ο Καμμένος έχει παθολογική εμμονή μαζί μου απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
«Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο κύριο... Είναι ένας από τους χιλιάδες που με ακολουθούν στο Facebook και το Twitter. Οι συνεργάτες μου είναι συγκεκριμένοι και στο πολιτικό και στο υπουργικό μου γραφείο, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη... Ο κ. Καμμένος έχει ψυχολογική εμμονή μαζί μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης στο Mega.

Ανάλογη διάψευση έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Σκάι, λέγοντας οτι ο άνθρωπος αυτός «είναι ένας από τους χιλιάδες που με ακολουθούν στο Facebook και στο Twitter, και διαμαρτυρόταν για τις συντάξεις τον Βορειοηπειρωτών. Η υπόθεση είναι γελοία».

«Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε βουλευτή που θέλει την ομαλότητα... Να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες μέσω Facebook» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη για τις καταγγελίες του προέδρου και της βουλευτού των ΑΝΕΛ. «Μιλάμε για τζιχαντιστές που κάνουν λόγο για αποκεφαλισμούς. Γιατί να μην πούμε ότι ‘τα πήρε’ αυτός που καταστρατηγεί το πνεύμα του Συντάγματος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε από την πλευρά της η κ. Βούλτεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.