Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

"Κατεβάζει ρολά" η χώρα την Πέμπτη λόγω απεργίας

Με 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία, μεθαύριο Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, διαδηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, στην ασκούμενη οικονομική πολιτική από τη συγκυβέρνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ανάλογα με τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της στην επερχόμενη «ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και στην κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών», ενώ η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο «μισθολόγιο πείνας» και στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ ταλαιπωρία περιμένει όσους επέλεξαν την Πέμπτη για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή πλοίο. Σημειώνεται ότι η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.
Με προσωπικό ασφαλείας τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ
Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου λόγω συμμετοχής του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει:
«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και πολίτες της πόλης μας να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει την ίδια ημέρα το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο αγώνας ενάντια στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται. Ο προϋπολογισμός που καταθέτουν, για άλλη φορά εντείνει τα εφιαλτικά προβλήματα των εργαζόμενων των συνταξιούχων, των ανέργων, συνεχίζοντας την εξαθλίωση κάθε ελληνικής οικογένειας».
Δεν θα εκτελεστούν οι πτήσεις
Ειδικότερα, καμία πτήση δεν θα εκτελεστεί μεθαύριο από ή προς οποιονδήποτε ελληνικό προορισμό λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν την Πέμπτη θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία προκειμένου να ενημερωθούν για το εάν και πότε θα γίνουν οι πτήσεις που ακυρώνονται.
Λιμενεργάτες, ναυτεργάτες, μηχανικοί και λοιπά σωματεία κλάδων της ναυτιλίας θα συμμετάσχουν στην απεργία. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν προβλήματα στη διεξαγωγή των δρομολογίων όλων των πλοίων, όπως και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση εμπορικών πλοίων. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και οι ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ συγκαταλέγονται μεταξύ των απεργούντων κλάδων.
Και γιατροί ΠΕΔΥ

Με αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών, την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε μαζική συμμετοχή στην απεργία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΠΕΔΥ, ενώ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς να απέχουν της εργασίας τους. Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα συμβάλουν σε μια κοινή προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα έχει, όμως, ως επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο. Τέλος, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν από αύριο στις 6 π.μ. έως μεθαύριο 6 π.μ. οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.