Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σχέδιο για ανάπλαση των οδών Θερμαϊκού και Κουντουριώτη

Στην ανάπλαση και αναβάθμιση δύο σημαντικών δρόμων της Περαίας, των οδών Θερμαϊκού και Κουντουριώτη, θα προχωρήσει σύντομα η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θερμαϊκού, όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Πάττη Πασχαλίδου, μιλώντας πριν λίγο καιρό στην ηλεκτρονική εφημερίδα Voria.gr  Όπως πρόσθεσε, οι σημαντικές παρεμβάσεις στις δύο οδούς, έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της ερχόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. 


Για αυτό το τμήμα της Κάτω Περαίας που πρώτο γνώρισε τις στρεβλές τάσεις της ανοικοδόμησης στις δεκαετίας 1970-1980, η  σχεδιαζόμενη παρέμβαση θα είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί οι υποδομές υστερούν σε σχέση με τις περιοχές των σύγχρονων οικιστικών αναπτύξεων. Στο σημείο εκείνο, τίθενται ακόμη και ζητήματα ασφαλείας των πολιτών, όταν είναι αναγκασμένοι να κινούνται,  σε τμήματα της οδού Θερμαϊκού, σε έναν δρόμο χωρίς πεζοδρόμια. Ενώ επίσης, γιατί εκτός από την καθαριότητα – που ακόμη είναι ζητούμενο- μεγάλη σημασία παίζει και ο εξωραϊσμός των κοινόχρηστων χώρων. 
Ελπίζουμε τα σχέδια της νέας διοίκησης να μη μείνουν μόνο στα
χαρτιά, όπως έγινε με τις μακέτες της προηγούμενης δημοτικής αρχής
 Σήμερα, η οδός Θερμαϊκού και πολλοί από τους γύρω δρόμους, παρότι κάποιοι καταλήγουν στη παραλία, γνωρίζει την υποβάθμιση σε πολλά τμήματά της. Επί της οδού, παρότι λεωφορειόδρομος, υπάρχουν πολλά καταστήματα ξενοίκιαστα, ενώ μεγάλη μείωση καταγράφεται στις αξίες των ακινήτων, πέραν της γενικότερης αρνητικής επίπτωσης που έχει σε όλα τα ακίνητα η οικονομική κρίση. 

«Έχουμε εντάξει τους κωδικούς των έργων αυτών, στον προϋπολογισμό του 2015 και βρισκόμαστε στη φάση αναζήτησης προγραμμάτων για την άντληση χρηματοδοτικών πόρων», είπε στη Voria.gr η κ. Πασχαλίδου.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν τα εξής δύο κυρίως: 

Aναβάθμιση της οδού Θερμαϊκού, με νέο ασφαλτοτάπητα, πεζοδρομήσεις και ηλεκτροφωτισμό, μετά από επικαιροποίηση, εντός του 2015,  της υπάρχουσας μελέτης, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.  Το πλάνο αυτό θα περιλαμβάνει και έργα στο δίκτυο ομβρίων υδάτων.

Αναβάθμιση της παραλιακής οδού, της Κουντουριώτου, από το σημείο που τελειώνει ο πεζόδρομος με κατεύθυνση προς τους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα.

«Για να προχωρήσουμε στο συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για τις υποδομές της θαλάσσιας συγκοινωνίας (σ.σ η σύμβαση με το μελετητή υπογράφηκε προ ολίγων ημερών). Η μελέτη αυτή, θα υποδείξει πιθανότατα ανάγκες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για οχήματα», λέει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.