Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μπουτάρης: Μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων παιδιών, υπάρχει μεταξύ των προσφύγων  που έρχονται στην χώρα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.  «Είναι εν δυνάμει ελληνάκια αυτά τα παιδιά. Είτε έχουν χάσει τους γονείς τους στον πόλεμο, είτε στη θάλασσα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι», είπε.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή τα ασυνόδευτα παιδιά να φιλοξενηθούν στο Παπάφειο και στο ΠΙΚΠΑ Αγ. Τριάδας. «Ο κ. Κουρουμπλής το είδε θετικά το θέμα» υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έκανε την εκτίμηση ότι τελικά  θα μείνουν στην Ελλάδα πάνω από 50.000 – 60.000 πρόσφυγες και κάλεσε τους πολίτες να προετοιμαστούν «όχι για το πώς θα τους αντιμετωπίσουν αλλά για το πώς θα τους βοηθήσουν».  
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι όποιες συμφωνίες και να γίνουν με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στην Ελλάδα θα μείνουν πάνω από 50.000-60.000 άτομα. Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι θα μείνουν εδώ. Να ετοιμαστούμε να τους εντάξουμε στην κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, πρέπει να γίνει προετοιμασία για το «πώς θα μάθουν την γλώσσα, τι είδους περίθαλψη θα έχουν, πώς θα ζούν και μέχρι πότε θα τρέφονται με λεφτά της ΕΕ». «Όλα είναι στον αέρα και οι μέρες περνάνε».
Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης κατά την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμος έχει αναλάβει κατά παράβαση της χωρικής του δικαιοδοσίας τη βοήθεια στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος έχει παραχωρήσει απορριμματοφόρο και κάδους απορριμμάτων. «Προσπαθούμε να συμμορφωθούν και οι πρόσφυγες, οι ίδιοι να έχουν πιο καθαρή την κατάσταση» τόνισε.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθούν παιδική χαρά, βρεφονηπιακός σταθμός και αθλοπαιδίες. «Χρειάζεται για τον βρεφονηπιακό σταθμό 5.000 ευρώ και περιμένουμε την έγκριση από το υπουργείο Άμυνας» τόνισε.
Για το λιμάνι όπου φιλοξενούνται πάνω από 320 άτομα, ο δήμαρχος τόνισε ότι τους παρέχονται γεύματα από το πανεπιστήμιο και τον στρατό. Στο τέλος της εβδομάδας θα έρθουν στο λιμάνι 200 κρεβάτια – κουκέτες, τα οποία θα εξυπηρετούν 400 άτομα. Επίσης, ο στρατός θα παρέχει 500 σλίπινγκ μπανγκ και υποστρώματα, ενώ θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες ένα κοντέινερ με ντουζιέρες και ένα με χημικές τουαλέτες.


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.