Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Θα καταβληθούν στους Δήμους οι οφειλές από το ΕΣΠΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο  Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν  δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, μαζί με εργαζόμενους, καθώς και διοικήσεις των δημοτικών παιδικών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ).

Στη συνέχεια οι δήμαρχοι, είχαν συνάντηση με την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Έξω από το χώρο του ΥΜΑΘ, βρέθηκαν οι Μίμης Φωτόπουλος, δήμαρχος Δέλτα, Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης - Συκέων, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.
Αίτημα των διαμαρτυρόμενων ήταν η έγκαιρη καταβολή από την κυβέρνηση των οφειλόμενων  δόσεων του προγράμματος ΕΣΠΑ για την «Εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».
Εξερχόμενος από το κτίριο, μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τόνισε ότι: «Υπάρχει προγραμματισμός στα τέλη του Απριλίου για την καταβολή υποχρεώσεων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, σκέλους των τμημάτων που προέρχεται από εθνικούς πόρους. Το θετικό είναι ότι ένα τμήμα των χρημάτων της πρώτης δόσης από τα περιφερειακά - επιχειρησιακά προγράμματα θα καταβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό το ποσό, βέβαια, δεν καλύπτει υποχρεώσεις προς προμηθευτές».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την πρόταση των δημάρχων για ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και αυτό που φάνηκε από τη συζήτηση είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εθνικοί πόροι και το πρόγραμμα θα βασιστεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.