Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Δήμος Θερμαϊκού: Τώρα χαράτσι και στα ... τετράποδα !

Σαν να μην έφτανε που οι δημότες του Θερμαϊκού πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, έρχεται τώρα η διοίκηση Μαυρομάτη, συνεχίζοντας τη φορομπηχτική της πολιτική,  να επιβάλει χαράτσι και στα … τετράποδα !

Με εισήγηση της δημοτικής αρχής, που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη, επιβάλλεται από τη δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού «ανταποδοτικό τέλος» τριών ευρώ για κάθε δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς.

Από το χαράτσι αυτό, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, θα καλυφθεί μέρος του υπέρογκου ποσού των 110.580,80 ευρώ που κάθε χρόνο πληρώνει ο Δήμος Θερμαϊκού στον «Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης», τον περιβόητο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ο οποίος προσφέρει κάκιστες έως μηδαμινές υπηρεσίες στους τρεις δήμους (Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και Θέρμης), παρά το γεγονός ότι εισπράττει από αυτούς ετησίως το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η είσπραξη του ποσού των τριών ευρώ θα γίνεται σύμφωνα με το νόμο 4325/2014, άρθρο 46, παρ. 2γ που λέει ότι ο κάθε Δήμος «…δύναται να επιβάλλει, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανταποδοτικό τέλος, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των τριών (3) ευρώ ανά σημαινόμενο ζώο. Το ποσό θα εισπράττεται από τον κτηνίατρο που διενεργεί τη σήμανση και καταγραφή του ζώου στη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εντός τριάντα ημερών θα αποδίδεται στον οικείο ΟΤΑ.
Το χαράτσι για τη διέλευση των Ι.Χ. από το πεζοδρόμιο

Έτσι λοιπόν η διοίκηση Μαυρομάτη, αντί να πιέσει το ΣΥΠΠΑΖΑΘ  να μειώσει την υπέρογκη συνδρομή που εισπράττει από το δήμο Θερμαϊκού και φυσικά να  βελτιώσει τις υπηρεσίες του, προχωράει στην επιβολή αυτού του νέου τέλους που θα επιβαρύνει τις τσέπες των συνδημοτών μας.

Να θυμίσουμε ότι ισχύει και ένα ακόμη χαράτσι που επέβαλε η διοίκηση Μαυρομάτη: Το τέλος καταβολής 10 ευρώ για κάθε 2,5 τετραγωνικά μέτρα, που ισχύει για όσους βάζουν και βγάζουν τα αυτοκίνητά τους από τις πυλωτές των οικοδομών.


Με τη φόρα που πήρε η δημοτική αρχή του Θερμαϊκού, δεν αποκλείεται το επόμενο μέτρο της να είναι η επιβολή και… τέλους διέλευσης πεζών από τα πεζοδρόμια ή ακόμα και η φορολόγηση του αέρα που αναπνέουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.