Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Μάχη με τις λάσπες για τους 13.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη

Σε ένα απέραντο λασπότοπο, έχει μεταβληθεί η περιοχή της Ειδομένης εξ αιτίας της συνεχιζόμενης βροχής, με τους 13.000 πρόσφυγες που συνωθούνται στα ερμητικά κλειστά σύνορα της ΠΓΔΜ, να δίνουν σε κατάσταση απελπισίας, κυριολεκτικά μάχη με τις λάσπες και το κρύο, κι ενώ η βροχή έχει πλημμυρίσει πολλές από τις σκηνές που έχουν στηθεί στα χωράφια γύρω από τον πρόχειρο καταυλισμό.

Την ίδια ώρα, η σιδερόφραχτη πύλη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, παραμένει για τρίτη ημέρα κλειδαμπαρωμένη για τους πάνω από 13.000 πρόσφυγες, που βρίσκονται αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης και θέλουν να περάσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.
Για να καταφέρουν να προφυλαχτούν από την καταρρακτώδη βροχή που πέφτει συνέχεια, οι πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποιούν ακόμη και πλαστικές σακούλες,  αφού ελάχιστοι από αυτούς διαθέτουν κάποιο αδιάβροχο.
Όλη τη νύχτα οι πρόσφυγες έμειναν ξάγρυπνοι, καθώς, προκειμένου να προστατέψουν τις σκηνές τους και φυσικά πρωτίστως τα παιδιά τους, που σημειωτέον πολλά από αυτά είναι άρρωστα, δημιουργούσαν αυλάκια ώστε να αποτρέψουν την εισροή των υδάτων.

Οι φωτιές που ανάβουν για να ζεσταθούν, έσβησαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στεγνώσουν τα ρούχα τους αλλά και να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο.

Την ίδια ώρα, ασφυκτικά γεμάτο παραμένει το νοσοκομείο του Κιλκίς όπου έχουν μεταφερθεί πολλά προσφυγόπουλα άρρωστα, που λύγισαν από το κρύο και τις κακουχίες.




Πηγή: Οι φωτογραφίες είναι από το antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.