Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Επιτέλους: Τοποθετείται παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού, για την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας ικανοποιείται, καθώς, όπως δήλωσε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, γιατρός Στρατής Πλωμαρίτης, από την 1η Απριλίου, τοποθετείται επιτέλους παιδίατρος, με μετάθεση από το Κέντρο Υγείας Θέρμης. 

Η ανακοίνωση αυτή, έγινε από τον διοικητή της 4ης ΠΕΣΥ στον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρο Κουζινόπουλο, όταν ο τελευταίος του έθεσε επιτακτικά το σοβαρό θέμα των ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, εξαιτίας των οποίων δυσκολεύεται η σωστή παροχή περίθαλψης προς τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως είπε ο κ. Πλωμαρίτης, θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθούν και οι άλλες ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας, μέσω των προσλήψεων προσωπικού που εξαγγέλθηκε ότι θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας.
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, έχει στη ζώνη ευθύνης του όχι μόνο ολόκληρο το Δήμο Θερμαϊκού, αλλά και τις κοινότητες του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου. Ο πληθυσμός του Δήμου Θερμαϊκού είναι πάνω από 55.000, ενώ το καλοκαίρι εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 100.000. Οι κοινότητες του Τριλόφου και του Πλαγιαρίου ανήκουν στον Δήμο της Θέρμης και ο πληθυσμός τους είναι περίπου 10.000 κάτοικοι. 
Στο Κέντρο Υγείας, εργάζονται 10 γενικοί γιατροί,13 νοσηλευτές και 14 διοικητικοί συνολικά στη Νέα Μηχανιώνα και τα περιφερειακά ιατρεία Αγγελοχωρίου, Νέας Κερασιάς, Νέων Επιβατών, Αγίας Τριάδας, Περαίας, και Επανομής.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο πρώτο εξάμηνο του 2014, εξετάστηκαν στα ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας 32.508 ασθενείς, στα ιατρεία του Κέντρου Υγείας 10.523 ασθενείς και στα Περιφερειακά ιατρεία του Κ.Υ. 14.679 ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.