Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το πρωί της Πέμπτης η Αντζελίνα Τζολί στην Ειδομένη

Αλλαγές στο πρόγραμμα της διάσημης ηθοποιού και πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντζελίνας Τζολί, η οποία τελικά αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ σήμερα και αύριο Πέμπτη το πρωί θα επισκεφθεί την Ειδομένη.

Η ηθοποιός έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης με ιδιωτικό Λίαρ Τζετ και κατευθύνθηκε στην Πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά, όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες.
Η Αντζελίνα Τζολί θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ και θα επισκεφθεί την Ειδομένη αύριο το πρωί. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά όπου και θα συνομιλήσει με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης.
Στο μεταξύ, ματαιώθηκε η επίσκεψη στη Λέσβο της Αντζελίνας Τζολί. Είχε προγραμματισθεί να έλθει στη Λέσβο από τον Λίβανο όπου βρισκόταν, αρχικά χθες στις 9 το βράδυ. Μάλιστα είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί.
Τελικά, περί τις 7.30 σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κ. Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Σημειώνεται ότι η Αντζελίνα Τζολί έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλους τα ζητήματα πολιτικής φύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες, ενώ η ίδια επικεντρώνεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες των περιοχών που επισκέπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.