Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αρχίζει συγκέντρωση βοήθειας για πρόσφυγες από δήμο Θερμαϊκού

Ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου , η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη, τα κέντρα υποδοχής και τα κέντρα φιλοξενίας. Η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου με τους προέδρους των οκτώ δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου.

Τα προϊόντα που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες είναι φάρμακα, τρόφιμα (γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, φρυγανιές, ατομικοί χυμοί), βρεφικά είδη(πάνες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, βρεφικές τροφές σε βαζάκια, μωρομάντηλα), σκηνές, κουβέρτες, αδιάβροχα, παπούτσια.
Η συλλογή τους από τις ευγενικές προσφορές πολιτών και φορέων, αποφασίστηκε να γίνεται στα οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους.
Κατόπιν, θα συγκεντρώνονται στην κεντρική αποθήκη Δήμου και από εκεί, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και την Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ, θα μεταφέρονται  όπου υποδειχθεί ότι υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Παράλληλα, θα σταλεί επιστολή της Συντονιστικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου σε όλους τους φορείς της περιοχής, ζητώντας να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους, ώστε, εφόσον το επιθυμούν, να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.