Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οι αποχωρήσεις Τζάκη - Νακόπουλου και το πρακτικό


Την προαναγγελθείσα εδώ και καιρό αποχώρησή τους από την παράταξη «Θερμαϊκός για όλους», ανακοίνωσαν οι τοπικοί σύμβουλοι στη δημοτική κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας, Φώτης Τζάκης και Γιάννης Νακόπουλος, με επιστολή που απέστειλαν προς το δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή πριν ένα μήνα, αλλά δημοσιοποιήθηκε τώρα.

Για τον κ. Φ.Τζάκη ο λόγος της παραίτησης, όπως προκύπτει από την επιστολή του, είναι προσωπικός, καθώς αναφέρεται στην αθέτηση της συμφωνίας που υπήρχε, να αναλάβει αυτός από 1ης Ιανουαρίου 2013 την προεδρία της δημοτικής κοινότητας αντί της κ. Μαίρης Λιόλιου. Αντιθέτως, ο κ. Νακόπουλος αναφέρεται σε υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ν.Μηχανιώνα και κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου για αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Η επιστολή Φ.Τζάκη
Ο κ.Φ.Τζάκης επισυνάπτει με την επιστολή του και το πρακτικό μιας …παρασυναγωγής, που είχε γίνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2010 στο δημαρχείο της Μηχανιώνας και με βάση το οποίο, κάποια πρόσωπα σχετικά αλλά και κάποια άλλα, αναρμόδια και άσχετα με τη Νέα Μηχανιώνα, δεσμεύονταν για την κατανομή του αξιώματος του προέδρου της δημοτικής κοινότητας κατά έτος και συγκεκριμένα:
-Από 1ης Ιανουαρίου 2011 έως 31 Ιανουαρίου 2011 πρόεδρος ο Γιάννης Νακόπουλος
-Από 1ης Ιανουαρίου 2012 έως 31 Ιανουαρίου 2012 πρόεδρος η Μαίρη Λιόλιου
-Από 1ης ιανουαρίου 2013 έως το τέλος της δημαρχιακής θητείας ο Φώτης Τζάκης.
Το πρακτικό, για επιβεβαίωση της συμφωνίας σε εκείνη την  «παρασυναγωγή», είχε υπογραφεί από πρόσωπα σχετικά με τη Νέα Μηχανιώνα, όπως ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Κωστής Κούτουκας και ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κ.Στεφανίδης. Όμως είχε την υπογραφή και προσώπων που ήταν άσχετα με τη Νέα Μηχανιώνα και το τοπικό της συμβούλιο, όπως ο τότε αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Βογιατζής (Επανομή) και Ευαγγελία Φαρίνη (Περαία), αλλά και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Επανομής Αντώνης Καζάκης (!)

Στην επιστολή του προς το δήμαρχο Θερμαϊκού, ο κ. Τζάκης δηλώνει ότι «η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά διάθεση προσφοράς» και κάνει λόγο για «αδυναμία του δημάρχου να διασφαλίσει τις όποιες συμφωνίες πραγματοποιούνται».
Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ν.Μηχανιώνας κ. Μαίρη Λιόλιου που ρωτήθηκε σχετικά, λέει ότι μπορεί να υπήρξε εκείνη η συμφωνία του 2010 για την εκ περιτροπής άσκηση των καθηκόντων του προέδρου με τους άλλους δύο συναδέλφους της από την πλειοψηφία, όμως με το νόμο για τον «Καλλικράτη» που ψηφίσθηκε αργότερα, ορίζεται σαφώς ότι πρόεδρος, αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος και άρα η ίδια πρέπει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα προέδρου.

Τι λέει ο «Καλλικράτης» για το πρόβλημα
Συγκεκριμένα, για το θέμα αυτό, αναφέρει το πρόγραμμα Καλλικράτης:
«Σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ.16 του Ν. 4071/2012, Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας είναι ο υποψήφιος του συνδυασμού της πλειοψηφίας που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και σε περίπτωση υποψηφίας αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης».

Η παραίτηση Νακόπουλου
Στην από 27 φεβρουαρίου 2013 επιστολή παραίτησής του από την παράταξη «Θερμαϊκός για όλους», ο τοπικός σύμβουλος κ. Γιάννης Νακόπουλος δεν κάνει νύξη για τη συμφωνία αυτή, αναφέρεται όμως σε υπαρκτά προβλήματα της Νέας Μηχανιώνας, δηλώνοντας ότι «το τοπικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχω είναι παραμελημένο και οι γνωμοδοτήσεις του δεν απαντήθηκαν ποτέ». Ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στα προβλήματα που υπάρχουν με την καθαριότητα, τον φωτισμό του λιμανιού, τους δρόμους, τη μεταφορά του Σταθμού Μεταφόρτωσης, τις παιδικές χαρές, τα κοιμητήρια, την κατάσταση στους οικισμούς Δροσιά, Σμίλα και Ανθούπολη και άλλα. Και όπως παρατηρεί:
«Όση ευθύνη για την εικόνα αυτή έχει η οικονομική κρίση, άλλη τόση έχει και η αδιαφορία για το χωριό μας».

12 σχόλια:

  1. Και αν ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος, παραιτηθεί αφού ολοκληρώσει τη θητεία του σύμφωνα με το πρακτικό που είχε δεχθεί και υπογράψει, τότε τι γίνεται? Ο ‘’Καλλικράτης’’ δεν νομίζω να απαγορεύει και τις παραιτήσεις από τη θέση του προέδρου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΦΩΤΗΣ Ο ΤΖΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙς. ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΜΩς ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΟΝΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΗΟ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορω να καταλαβω τι παει να πει ανεξαρτητοσ. Βρικαν την καραμελα και την πιπιλανε. Οταν νομισεις οτι κατι δεν πάει καλά, οτι δεν εφαρμοζονται οι προεκλογικες υποσχεσεις, οτι δεν λινονται τα προβληματα, το παλεύεις μεσα απο την παραταξη σου. Το να τα παραταει κανεις δεν βοηθάει τον τοπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΤΖΑΚΗΣ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΦΤΗ. Η ΛΙΟΛΙΟΥ ,ΒΟΗΘΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΗ ,Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΗ , ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΟΥ ΟΦΕΛΙΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΝΟΙΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΑΟΥΖΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΕΙΣ. ΑΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

      Διαγραφή
  5. ΕΣΥ ΦΙΔΕΛΗ ΠΟΙΑΝΟΥ ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΕΙΣΑΙ? ΤΟΥ ΤΖΑΚΗ ? ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ? ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΣΕΝΑ? ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ? ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ,ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΕ ,ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ,ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ,ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ,ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ . ΓΙΑ ΠΕΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ,ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ ,ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπενθυμίζουμε ότι η συζήτηση πρέπει να διεξάγεται σε κόσμια πλαίσια, χωρίς χαρακτηρισμούς και υβριστικές εκφράσεις. Και βέβαια, η αναγραφή του ονόματος, ενισχύει πάντα τα επιχειρήματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΙΟΛΙΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ Ο ΤΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΚΕΙΝΟΣ.ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΟΛΙΟΥ ΦΙΔΕΛΗ ΕΚΤΕΙΘΕΣΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΣΑΙ. ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΩ ΕΠΩΜΥΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΕΣΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΚΤΕΘΗΚΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιδελη πάντως όπως και να έχει το πράμα οι σταυροί της απέδειξαν οτι ο κόσμος την προτίμησε. Οι άλλοι με μαγειρέματα προσπάθησαν να την φάνε αλλα τελικά το γλυκο απο τούρτα τους βγήκε ρυζόγαλο . Τσαουσα μας βγήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΦΙΔΕΛΗΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ,ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ. Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟ 1 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ . Ο ΦΙΔΕΛΗΣ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ. ΜΑΙΡΗ ,ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. k. ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΘΑΡΗΣΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.