Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εννέα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων

Ψήφισμα για την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να ανακουφιστούν οι άνεργοι, θα συζητήσει στη συνεδρίαση της Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, μετά από πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» που σημειώνει ότι δεκάδες οικογένειες του δήμου αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, προτείνοντας παράλληλα εννέα μέτρα για την άμεση ανακούφισή τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόταση:
«Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι βιώνουν την αθλιότητα της στέρησης σε όλες τις γειτονιές της χώρας  μας. Το  ίδιο  συμβαίνει  και  στις  λαϊκές  γειτονιές  του  δήμου  μας.  Δεκάδες  οικογένειες  αντιμετωπίζουν  ακόμα  και  θέμα  σίτισης -   επιβίωσης  και  δεκάδες άλλες  περιθωριοποιούνται εξαιτίας  της  ανέχειας  και  της  φτώχειας.
Είναι επιτακτική η διεκδίκηση αιτημάτων για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους  και  αυτό,  κατά  την  άποψη  μας, οφείλει να το κάνει σύσσωμη η  δημοτική αρχή του τόπου μας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα παρακάτω δε λύνεται το πρόβλημα του λαϊκού νοικοκυριού, αυτό της κακοπληρωμένης ή απλήρωτης εργασίας, της ανεργίας, των απολύσεων, των χαρατσιών. Εξάλλου, αυτά είναι που κάνουν αδύνατη την εκπλήρωση των υποχρεώσεων - πληρωμής των εργαζόμενων ή μη, δημοτών. Επιβάλλεται όμως, παρ΄ όλα αυτά, μια  πολιτική ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών της πόλης  μας.
1.  Άμεση ένταξη  στις ευπαθείς ομάδες για πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών μίας νέας κατηγορίας, τους μακροχρόνια άνεργους  με ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
2.  Δωρεάν  εξετάσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές  τους από τα ΚΥ και τα δημόσια  νοσοκομεία. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
3.  Δωρεάν εμβολιασμός των παιδιών τους.
4. Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.
5. Να γίνονται δεχτά στους παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά ανέργων σε πληρότητα  θέσεων. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή  δουλειά. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
6. Δωρεάν φοίτηση για τα παιδιά των ανέργων και των ιδίων σε όλες τις δομές αθλητικές  και πολιτιστικές καθώς και δράσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
7.  Μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΘ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
8. Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 ευρώ και 100 τ.μ. για το ζευγάρι).

9. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίαςΜονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μη αμείβεται κάτω από 751 ευρώ και να πληρώνεται κάθε μήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.