Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αναμονή ετών για λύση με τα μπάζα στα όρια της Περαίας

του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)
Ένα πρόβλημα δεκαετιών και πάλι στο προσκήνιο. Πρόκειται για τα κάποτε καλλιεργήσιμα και παραγωγικά χωράφια στα ανατολικά όρια του Δήμου Θερμαϊκού, δίπλα στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»,  που εδώ και χρόνια τα έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες στην τύχη τους.
Ο λόγος;  

Βρίθουν από μπάζα και σκουπίδια,  που διάφοροι εξυπνάκηδες τα αδειάζουν εκεί χωρίς περιορισμούς ή ποινές, κλείνοντας ακόμη και τους όποιους (χαραγμένους ή μη) δρόμους.
Και όχι μόνον. Σπίτια έχουν καταστραφεί, υλικά και περιφράξεις έχουν κλαπεί, δέντρα έχουν αυθαίρετα κοπεί.
Το πρόβλημα συνδέεται  ΚΑΙ με τους τετρακόσιους  περίπου κατοίκους Ρομά, που στεγάζονται σε πρόχειρες κατασκευές στην περιοχή (τσαΐρια) εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης να καταφέρει με δική της πρωτοβουλία να μεταστεγάσει σε άλλη περιοχή τους Ρομά,  εν όψει της φημολογούμενης πριν 5 χρόνια μετεγκατάστασης σχολών του ΑΠΘ, ναυάγησαν.
Με κάθε άλλο παρά ρατσιστική διάθεση, αποδείξαμε με σχετικά ρεπορτάζ στο παρελθόν, ότι προσεγγίζουμε την πραγματικότητα και από την πλευρά των Ρομά, δίνοντάς  τους μάλιστα και την ευκαιρία να μας εκθέσουν τα προβλήματά τους.

Δείτε σχετικά μας βίντεο:

Ευελπιστούμε, ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης θα δει τα εκατέρωθεν χρονίζοντα προβλήματα και θα δώσει ικανοποιητική λύση. Αναβαθμίζοντας την περιοχή από την μια για τους ιδιοκτήτες των χωραφιών και μεριμνώντας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και προοπτικές για τους Ρομά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.