Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ν.Μιχαλολιάκος: «Είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές και φασίστες»

Tο υπόμνημα που κατέθεσε στο Εφετείο Aθηνών η πολιτική αγωγή του Αιγύπτιου αλιεργάτη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση το 2012, από τάγματα εφόδου στο Πέραμα, πηγαίνει τη δράση της Χρυσής Αυγής ακόμη πιο πίσω, αποκαλύπτοντας ότι η δράση της οργάνωσης είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Με τον ίδιο τον αρχηγό της να δηλώνει για τα μέλη της οργάνωσης: «Είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές του 2011 και φασίστες».

Το συγκεκριμένο υπόμνημα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, σημειώνει πως ο χρόνος συγκρότησης της οργάνωσης προσδιορίζεται 12 χρόνια νωρίτερα, το 1996. Υπό τις ονομασίες «φάλαγγα», «Πρωτεσίλαος», «χρυσοί αετοί», «τάγματα εφόδου» ή «ομάδες ασφαλείας», αλλά με την ίδια παραστρατιωτική δομή και συντονισμένη δράση, επιλεγμένα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε αντιπάλους τους εδώ και δύο δεκαετίες, σύμφωνα με υπόμνημα που κατέθεσαν στο Εφετείο δικηγόροι, οι οποίοι προτίθενται να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Όπως σημειώνει η Καθημερινή, ήδη από το 1996 πέντε μέλη της αριστερής οργάνωσης «Σοσιαλιστική Επανάσταση», θύματα χρυσαυγίτικης επίθεσης στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη, έκαναν λόγο για σχεδιασμένες «επιχειρήσεις» της νεοναζιστικής οργάνωσης κατά ιδεολογικών αντιπάλων. «Δεχτήκαμε αιφνίδια, βίαιη και απρόκλητη επίθεση από ομάδα 15 ανδρών», ανέφεραν στη μήνυσή τους. «Δεν ήταν αυθόρμητη εκδήλωση πολιτικής εμπάθειας αλλά οργανωμένη και ψύχραιμη “επιχείρηση”». Οι δράστες, αφού κατόπτευσαν τον χώρο, επέστρεψαν οπλισμένοι με ξύλινα και σιδερένια κλομπ. Τότε είχε ζητηθεί με τη μήνυση η ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης χωρίς ο εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκησή της. Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο επικεφαλής του τάγματος εφόδου ποινές φυλάκισης έξι και οκτώ μηνών.
Ως χρόνο συγκρότησης της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής θέτουν το έτος 1987. Οπως γράφουν, από τότε «και πιο εμφανώς από το 1992, εμφανίζονται οι πρώτοι πυρήνες της με βίαιες επιθέσεις κατά αντιφρονούντων».
Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά σε 90 επιμέρους δικογραφίες και δικαστικές αποφάσεις για την εγκληματική δράση μελών ή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, από το περιστατικό της Φωκίωνος Νέγρη μέχρι και σήμερα. Σε αυτές περιλαμβάνονται ληστείες, ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν το 2013, αλλά και του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν κατά το ρατσιστικό πογκρόμ του 2011 μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε μέλη της οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και αποσπασμένος αστυνομικός φρουρός του Ν. Μιχαλολιάκου) που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά.
Τριάντα στιλέτα
Στις περισσότερες επιθέσεις υιοθετείται, σύμφωνα με το υπόμνημα, κοινή εμφάνιση και οπλισμός. Ενδεικτικά, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια 17 κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν 30 στιλέτα που, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, «δεν δικαιολογούνταν για οικιακή, επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση».
Τρόπος δράσης
Το 223 σελίδων υπόμνημα κατέθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, θύματος επίθεσης στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012 από μέλη της Χ.Α. Η νυχτερινή επιδρομή εμφανίζει τη μεθοδολογία επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών της νεοναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η επίθεση ξεκίνησε με δήλωση της ταυτότητας των δραστών. «Τώρα θα μάθετε τι είναι η Χρυσή Αυγή», φέρεται να φώναξαν. Αντίστοιχα, το 2008 στην επίθεση στο στέκι «Αντίποινα» ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου φώναξε «έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής» και στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 ειπώθηκε από τον επικεφαλής: «Εδώ κάνουμε κουμάντο μόνο εμείς». Οι επιθέσεις συνήθως δεν διαρκούν πάνω από 15 λεπτά και λήγουν με σήμα του ανώτερου μέλους της οργάνωσης. Εκ των υστέρων οι δράστες προσπαθούν να καλύψουν τα ίχνη τους. Κατηγορούμενος για την επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών δήλωσε στην απολογία του ότι ο πυρηνάρχης του Περάματος ζήτησε «να μην πούμε τίποτα για τις μπλούζες της Χρυσής Αυγής που φόραγαν οι δύο... Οσο ήμασταν μέσα στο τμήμα, μέχρι να έρθουν οι Aιγύπτιοι παθόντες, έβγαλαν τις μπλούζες και τις φόρεσαν ανάποδα».

Μιχαλολιάκος: «Είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές»

«Ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων ότι έχουν αποκηρύξει το εθνικοσοσιαλιστικό τους παρελθόν δεν ευσταθεί, τουναντίον αποτελεί απόδειξη της ενσυνείδητης προσπάθειάς τους να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη (ως "πολιτικό κόμμα") και τις δικαστικές αρχές (ως κατηγορούμενοι) για τα πιστεύω τους», σημειώνεται στο υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται:
''Η συνέχεια της πίστης του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στα εθνικοσοσιαλιστικά δόγματα "της νιότης τους" (έκφραση του Χρήστου Παππά εντός της ελληνικής Βουλής) προκύπτει ωστόσο από πλήθος στοιχείων που περιέχονται στη δικογραφία. Αναφέρουμε εδώ, τελείως ενδεικτικά, τεκμήρια σχετιζόμενα με τον "Αρχηγό" της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τον "Υπαρχηγό" (τυπικά πολιτικό υπεύθυνο του γραφείου του Αρχηγού) Χρήστο Παππά.
α. Δηλώσεις Νίκου Μιχαλολιάκου.
Στις 6-7-2011, στη Σπάρτη: «Θα κατεβαίναμε στις εκλογές για να μετρηθούμε και για το 0,2%. Για να πούμε ότι υπάρχει 0,2% φασίστες, αμετανόητοι χρυσαυγίτες... Είναι εθνικοσοσιαλισμός ελληνικός στα μέτρα του 2011. Έχω μεγάλο σεβασμό σ' αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ... Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία... Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες; Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες;».
στις 24-11-2011, σε ομιλία του στα γραφεία του κόμματος αναφερόμενος σε δηλώσεις του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι «Βουλή της Βαϊμάρης» δήλωσε: «Ξέρετε τι ακολούθησε μετά. Ε, γι' αυτό αγωνιζόμαστε, δεν το κρύβουμε. Είμαι υπερήφανος γι' αυτό».
στις 3-9-2011, στα Μεσόγεια, σε ομιλία του: «... Και αν χρειαστεί να λερώσουμε και τα χέρια μας. Και ας μας πουν ή ρατσιστές ή ό, τι άλλο θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει», ενώ αναφερόμενος σε συγκεκριμένο Έλληνα εκδότη πρόσθεσε «Και αν υπάρχει δίκαιο, αυτός θα γίνει σαπούνι. Αυτός και τα Εβραιόπουλα... Μη λογαριάζετε εσείς οι απλοί άνθρωποι, αν θα σας πουν φασίστες, αν σας πουν ναζιστές...».
στις 26-8-2012, στις Θερμοπύλες: «Εσείς είστε τα Τάγματα Εφόδου, όποτε θέλουν ας έρθουν να μας συνθλίψουν. Σας πληροφορώ ότι δεν περνάμε καθόλου καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. Αν θέλουν το εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους. Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή. Θα δούνε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Θα δούνε τότε τι σημαίνει ''Τάγματα Εφόδου''. Τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».
Στις 03/03/2012 σε ομιλία στα γραφεία της ΧΑ: «... δεν μας νοιάζει αν θα μπούμε στη βουλή .. αυτοί εκεί έξω είναι μία μάζα, ένας όχλος που του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται... κάποτε θα μπούμε στη βουλή είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές.... θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών... εμείς δεν είμαστε Λεπέν, εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες... είμαστε οι μαχητές πού θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια για να απελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο πού έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου» (στο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, Παράρτημα 13.3, φάκελος "2012-03-03 DerSpigel – offices", αρχείο "Original").
"Οι Εβραίοι πήραν το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι"...
Σε ομιλία του σε γραφεία της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στους Έλληνες Εβραίους της Θεσσαλονίκης: "Οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη πήρανε το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι. Ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο τοπίο για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες... (γέλια)... Όπου απολάμβαναν, είχε γράψει ένας φίλος μου ένα κείμενο λέει, όπου απολάμβαναν... στο βάθος του στρατοπέδου υπήρχαν τα κτήρια με τις ψηλές καμινάδες όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες" .

Σε ομιλία του στις 27/07/2011 σε γραφεία της ΧΑ στη Λαμία: "... ήταν καλή η παρουσία και της Χρυσής Αυγής, εκεί στη Φλώρινα, γιατί ήταν πολύ σημαντικό ότι ήταν μια εκδήλωση κατά της δημοκρατίας εντός ή εκτός εισαγωγικών. Εμένα και εκτός εισαγωγικών δεν με πειράζει προσωπικώς. Δεν έχω δηλώσει δημοκράτης ουδέποτε. Και είναι παρήγορο ότι άτομα που δεν βρίσκονται ακριβώς στον χώρο μας, τον εθνικιστικό, αν θέλετε εθνικοσοσιαλιστικό, έρχονται κοντά μας και έχουν καλή διάθεση" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.