Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Παλλαϊκή καταδίκη της φασιστικής επίθεσης κατά Μπουτάρη

Εξιτήριο από Ιπποκράτειο νοσοκομείο πήρε λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα Κυριακή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έπειτα από την φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Λευκό Πύργο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ.Μπουτάρης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε μετά τη σωματική επίθεση σε βάρος του χθες μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του.
"Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου", δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.


Καταδίκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία.


Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός
«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος» δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει: «Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».
Με νεότερη ανάρτησή του στο τουίτερ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».


Δ. Τζανακόπουλος: Ντροπή για τη φασιστική επίθεση εναντίον Γ. Μπουτάρη
"Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας", αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter.


Δημήτρης Παπαδημούλης: Παραδειγματική τιμωρία 
Την παραδειγματική τιμωρία των ακροδεξιών τραμπούκων που χτύπησαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ζητεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι που χτύπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν αρκεί η πολιτική καταδίκη» τονίζει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και προσθέτει «η άσκηση φυσικής βίας για την αντιμετώπιση της όποιας διαφορετικής άποψης, είναι ωμός φασισμός και ποινικό αδίκημα. Τελεία και παύλα!».


Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης
«Πρέπει να απομονωθούν εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης με την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη» δηλώνει η υφυπ. Εσωτερικών Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά
«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που έγινε στον Γιάννη Μπουτάρη. Η βία δεν τιμά το μήνυμα της ημέρας που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ούτε τις αξίες του λαού και του πολιτισμού μας, που απαιτούν την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό ακόμη και του εχθρού μας», αναφέρει σε δήλωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
«Εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης με την επίθεση σε έναν άνθρωπο που ήταν ταυτόχρονα θεσμικός αντιπρόσωπος των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ηλικία που προστάζει τον σεβασμό, πρέπει να απομονωθούν από την υγιή κοινωνία και να αντιληφθούν το μεγάλο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν», προσθέτει η κ. Κόλλια - Τσαρουχά.


Απερίφραστη καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση προς τον Γιάννη Μπουτάρη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους.
Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι.
Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής».

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης
Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».


«Καταδικάζουμε τη βία» τονίζει η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης
«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σε ανάρτηση στο twitter, για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.


Η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» 
«Βαθιά ανησυχητικό το τυφλό μένος» αναφέρει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη
 Την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάζει η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», με επικεφαλής τη Ρία Καλφακάκου.
«Η Δημοτική Κίνηση "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" καταδικάζει απερίφραστα και με όλη τη δύναμη της δημοκρατικής της φωνής, την τραμπουκική και φασιστική επίθεση κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Είναι βαθιά ανησυχητικό το τυφλό μένος και η άσκηση έντονης λεκτικής και σωματικής βίας απέναντι σε ένα εκλεγμένο δημόσιο πρόσωπο και σε έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο. Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των άθλιων τραμπούκων. Δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωση του παρακράτους στην πόλη μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.


Κίνημα Αλλαγής: Να απομονωθούν οι τραμπούκοι
Το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού», υπογραμμίζει.


Μήνυμα συμπαράστασης από τον Στ Θεοδωράκη
"Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν" αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. "Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"." τονίζει ο κ. Θεοδωράκης


Καταδίκη της επίθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου.
"Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.
Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει" σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης", προστίθεται, "καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.