Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Κανονικά τα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Σε απεργιακό κλοιό, βρίσκεται από το πρωί η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κανονικά, κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μόνο δύο στάσεις εργασίας, συμπαραστεκόμενοι στους άλλους εργαζόμενους.

Πέντε συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν το πρωί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Για τις 10.00 έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Στις 11.00 είναι το κάλεσμα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» των φορέων της πόλης για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Επίσης, στις 10.00 είναι η συγκέντρωση της Ανταρσία και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα, καθώς και της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Αγνώστου Στρατιώτη.
Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (ΟΚΔΕ) στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.


Οι εργαζόμενοι ΟΑΣΘ
Στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα, 30 Μαϊου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, οι ίδιοι, αν και αρχικώς προσδιόρισαν 24ωρη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας ως εξής:
Πρωί: από έναρξη βάρδιας έως 7.30 πμ
Απόγευμα: από 21.00 έως λήξη βάρδιας



Στην Αθήνα
Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε εργαζόμενους και μη και σε συνταξιούχους, ενάντια στις «καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία με δυσβάσταχτα μέτρα» και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς Φορείς, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης.
Τα Συνδικάτα κάνουν λόγο για συνεχή επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. «Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».


Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων
Λόγω της στάσης εργασίας (10:00-13:00 τοπική ώρα) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η AEGEAN ανακοινώνει ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.
Συγκεκριμένα η AEGEAN και η Olympic Air αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.