Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Κοντά στη σύλληψη ενός από τους δράστες της επίθεσης κατά Μπουτάρη

«Οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του που ανέβασε στο Twitter, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Την ίδια ώρα η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη ενός εκ των δραστών, ο οποίος έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί, ενώ το ίδιο αναμένεται σύντομα και για τους υπόλοιπους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

ΌΠως σημείωσε ο Ν. Τόσκας: "Οι τραμπούκοι - ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι πατριώτες, προσβάλουν τη Δημοκρατία μας.
Η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη".
Ο κ. Τόσκας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος εξήλθε από το νοσοκομείο και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το περιστατικό και λίγο αργότερα ο κ. Τόσκας ανήρτησε τη δήλωση στο Twitter, στην οποία επίσης τονίζει: «Δεν είναι πατριώτες, προσβάλλουν την δημοκρατία μας. Η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη»

.
Καταδίκη από τις Ποντιακές ομοσπονδίες
"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο", αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ποντιακές ομοσπονδίες.
"Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο", καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Τοπαλίδης, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλλινοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, Στέργιος Καλπαζίδης.


Κ. Γούλα: Άθλια και άνανδρη επίθεση
'Αθλια, απαράδεκτη και άνανδρη" χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.
Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου. "Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι".
Σύμφωνα με την κ. Γούλα "ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.