Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Τζιτζικώστας προς Μπουτάρη: "Σε θέλουμε όρθιο"

"Δήμαρχε, σε θέλουμε όρθιο για να μπορούμε να συμφωνούμε και να διαφωνούμε όπου χρειάζεται" είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε σύντομη παρέμβαση του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε το παρών προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση του στον Γιάννη Μπουτάρη μετά την επίθεση που δέχτηκε στον Λευκό Πύργο.
"Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, συνεργαζόμαστε αρκετά χρόνια. Πολλές φορές συμφωνώντας και άλλες διαφωνώντας. Και η αλήθεια είναι πως από τη συνεργασία αυτή, η πόλη και η περιοχή μας πήγαν προς το καλύτερο. Δεν χρειάζεται και δεν είναι δύσκολο να ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν της πόλης και της Περιφέρειας για να δει ότι πράγματι αυτά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια στροφή και αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει ένας άνθρωπος, το καταφέρνουν όλοι οι φορείς συνεργαζόμενοι. Ακόμα και αν κάποιες φορές διαφωνούμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τζιτζικώστας. 
    "Πάντα όμως, οι διαφωνίες με τον κ.Μπουτάρη ήταν στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, με επιχειρήματα, ποτέ με βία. Αλίμονο αν σε αυτή τη χώρα αντικατασταθούν τα επιχειρήματα, από κλωτσιές και γροθιές. Τότε σημαίνει ότι έχει καταλυθεί η ίδια η δημοκρατία. Αυτά τα γεγονότα που έγιναν, τα οποία καταδίκασα, ήταν γεγονότα που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη και δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία και περιμένω από τα αρμόδια όργανα να κάνει τη δουλειά της και να αποδώσει τις ευθύνες, όπου και αν αυτές ανήκουν", πρόσθεσε.
    Κατά την είσοδο του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο κ.Τζιτζικώστας πλησίασε τον Γιάννη Μπουτάρη και του ευχήθηκε να είναι "γερός, δυνατός και υγιής". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.