Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ομιλία της Καίτης Τσαρουχά στη Νέα Μηχανιώνα την Τετάρτη 2 Μαίου

Η υποψήφια της «Δημοκρατικής Αριστεράς» στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Καίτη Τσαρουχά-Κομψοπούλου, κόρη του δολοφονημένου από την χούντα βουλευτή της αριστεράς, Γιώργη Τσαρουχά, θα μιλήσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις την Τετάρτη 2 Μαίου, στις 8 μμ, στο χώρο του ΚΑΠΗ Νέας Μηχανιώνας.
Η Καίτη  Τσαρουχά, υπήρξε στέλεχος της Νεολαίας ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, ενώ συμμετείχε δραστήρια στους φοιτητικούς και λαϊκούς αγώνες για Δημοκρατία, το 1-1-4 και το 15% στην Παιδεία. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, είχε ενεργό συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα.  Η περίοδος εκείνη, σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του πατέρα της, Γιώργη Τσαρουχά, βουλευτή της ΕΔΑ και επικεφαλής του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου στη Θεσσαλονίκη.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών Θεσσαλονίκης, η οποία από το 1974 ανέδειξε τις ιδέες και τις αξίες του γυναικείου κινήματος  για την ισότητα των φύλων. Ενώ ακόμη, ως γεωπόνος, συμμετείχε ενεργά στον γεωπονικό συνδικαλισμό, με συνέπεια να εκλέγεται αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση του Γεωπονικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τις πρώτες μετά τη μεταπολίτευση εκλογές μέχρι σήμερα.
Στη διάρκεια της μακρόχρονης επαγγελματικής, συνδικαλιστικής και πολιτικής της δραστηριότητας, η Καίτη Τσαρουχά δέθηκε με τους αγρότες και τον κόσμο της υπαίθρου Θεσσαλονίκης. Διατηρούσε για πολλά χρόνια γεωπονικό γραφείο στο Αγγελοχώρι, βοηθώντας με τις γνώσεις της τους αγρότες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.