Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η 1η Χορωδιακή Συνάντηση Μίκρας το Σάββατο

Μία μοναδική βραδιά, πρόκειται να περάσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 5 Μαΐου 2012 στο αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην παραλία Περαίας, στις 8,00 μ.μ. στην «1η Χορωδιακή Συνάντηση Μίκρας» που διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Πλαγιαρίου, με ελεύθερη είσοδο.
Στην χορωδιακή αυτή συνάντηση λαμβάνουν μέρος:
-Η Μικτή Χορωδία Μίκρας – Κέντρο Πολιτισμού Πλαγιαρίου
-Η Δημοτική Χορωδία Κουφαλίων
-Η Νέα Ευρωπαϊκή Χορωδία Π.Σ. Γυναικών «ΑΓΑΠΗ» Περαιας
-Η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης
Λίγα λόγια για τις χορωδίες που παίρνουν μέρος στη συνάντηση:

Μικτή Χορωδία Μίκρας
Η Μικτή Χορωδία Μίκρας ιδρύθηκε το 1998 και αποτελείται από ερασιτέχνες που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας είναι αρκετά πλούσιο και περιλαμβάνει κλασικά και έντεχνα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Η Μικτή Χορωδία Μίκρας έχει μια δυναμική παρουσία σε εκδηλώσεις, χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη , Αθήνα , Ξάνθη , Αργος , Γιαννιτσά , Βόλο, Πανόραμα , Καρδίτσα  στα οποία απέσπασε τιμητικές διακρίσεις και άριστες κριτικές. Αποκορύφωμα το Α ! Αριστείο και Χρυσό Μετάλλιο στο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν και το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO 2007 στην Αθήνα .
Μαέστρος της χορωδίας από το 1999 και για 10 χρόνια διετέλεσε η k. Γιάννα Αθανασιάδου , από το 2010 καθήκοντα μαέστρου ανέλαβε ο κ. Κανάρης Κεραμάρης.

Μικτή Χορωδία Κουφαλίων Δήμου Χαλκηδόνος
Η Χορωδία Κουφαλίων ιδρύθηκε το 1992 και ανήκει στην κατηγορία των μικτών χορωδιών. Από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα:
Διοργάνωσε 13 Χορωδιακές συναντήσεις στα Κουφάλια.
Συμμετείχε σε πολλά Χορωδιακά Φεστιβάλ της Λέσχης Προσωπικού του Ο.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.
Έδωσε πλήθος συναυλιών ανά την Ελλάδα και παρουσίασε την δουλειά της σε διάφορα χορωδιακά φεστιβάλ (Χορωδιακό Φεστιβάλ Άνδρου, Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, Συνάντηση Χορωδιών της Ζωγράφειου Σχολής – Κωνσταντινούπολη, Χορωδιακό Φεστιβάλ Βάρνας – Βουλγαρία κ.α.).
Πήρε το 2ο βραβείο στον 7ο Διαγωνισμό Χορωδιών της Χ.Ο.Ν. Αθηνών.
Στα «ΛΘ΄ Δημήτρια» συμμετείχε στην παρουσίαση του έργου «Αλέξης Ζορμπάς» με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και σολίστ τον Κώστα Μακεδόνα.
Η  χορωδία απαρτίζεται από 35 μέλη, μαέστρος της είναι  η κ. Ευτέρπη Κατσαμάτσα και στο πιάνο τη συνοδεύει η Κατερίνα Ζήκου.

Νέα Ευρωπαϊκή χορωδία Π.Σ.Γυναικών «ΑΓΑΠΗ» Περαίας
Η Νέα Ευρωπαϊκή  Χορωδία ιδρύθηκε  το 2009 ως μια ακόμα σημαντική  δραστηριότητα του Συλλόγου που εδώ και 40 χρόνια προσφέρει πολιτισμό και δεκάδες δραστηριότητες και εκδηλώσεις επιπέδου στο κοινό της Περαίας και ευρύτερα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
 Έχει  παρουσιαστεί με επιτυχία στις εκδηλώσεις της Περαίας, , στη «Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών» του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο «Άνετον» το 2009 και 2010, στο 1ο  Φεστιβάλ Χορωδιών  Περαίας 2011, στις Χορωδιακές Συναντήσεις  του Δήμου Αλεξάνδρειας το2010, του Δήμου Σταυρουπόλεως το 2010, του Συλλόγου Σαμιωτών το 2011, του Δήμου Δράμας 2011, του Δήμου Προποντίδος το 2011.
Τραγούδησε στην τελετή έναρξης του  Πανελληνίου  Ορθοπεδικού  Συνεδρίου στο Porto Palace Hotel και  στην ημερίδα Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας  στο «Νόησης».
Διοργανώνει  χορωδιακές  συναντήσεις  κάθε χρόνο. 
Αριθμεί περίπου 25 μέλη. Τραγουδά ποικίλο ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο διαφόρων εποχών. Τη χορωδία από την ίδρυσή της  διευθύνει η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου –Γλυκίδου.

Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης
Η Μικτή Χορωδία τού Πολιτιστικού Κέντρου τού Δήμου Θέρμης ιδρύθηκε τό 1998.
Μέ γνώμονα τήν προσφορά καί τήν αγάπη γιά τόν πολιτισμό καί τό χορωδιακό τραγούδι.
Η τοπική κοινωνία καί η αμέριστη συμπαράσταση τής Δημοτικής  αρχής, ανέδειξαν σύντομα ένα αξιόλογο σύνολο, μέ πλούσιο ρεπερτόριό και συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις και χορωδιακά φεστιβάλ σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο (Ιταλία 2001, Βουλγαρία 2005, Γερμανία 2006).
Η χορωδία κάθε χρόνο παρουσιάζει διάφορες εκδηλώσεις (Αφιερώματα, Χορωδιακές Συναντήσεις). Μαζί με τις παιδικές τις νεανικές  και τις άλλες μικτές χορωδίες των διαμερισμάτων του Δήμου, αποτελεί τη μεγάλη χορωδιακή οικογένεια του Πολιτιστικού Κέντρου που αριθμεί πάνω από 250 χορωδούς!
Τη χορωδία διευθύνει ο Γιάννης Κούκας, στο πιάνο η Μαρία Βαφειάδου.

Πληροφορίες :   Κέντρο Πολιτισμού Πλαγιαρίου  : 23920 63324
-ΚΑΠΠΑ 2000  - Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού
(Παραλία Περαίας – Δίπλα στις κεραίες ΕΡΤ)  Τηλ . 23920 76006.
-Νίκος Θεοδωράκης  6945 037527

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.