Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ημερίδα στο ΚΑΠΠΑ 2000 για τον καρκίνο της μήτρας

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται – χάρισε ένα δώρο στον εαυτό σου-κάνε Τεστ ΠΑΠ», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαίου, στις 6,00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, με πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:
û Τσιτουρίδης Κ,  Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.                      
û Δημητριάδου Α., Υποδιοικήτρια 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης.
û Γούναρης  Δ, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».
û Συμεωνίδης Α., ιατρός,  Διευθυντής του Κ.Υ. Μηχανιώνας, μέλος της Ομάδας Υλοποίησης Προγράμματος Ελέγχου  για τον καρκίνο της μήτρας.                         
û Αλεξανδρής Ι., Δήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού. Χαιρετισμός
û Βασιλειάδης Ι, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού. 
û Καπλάνης Κ.  ιατρός Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος, Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» 
û Δεστούνη Χ., Κυτταρολόγος Διευθύντρια Κυτταρολογικού Τμήματος, Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο»  
Στα πλαίσια του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο 2011-2015» υλοποιείται στη χώρα μας, πιλοτικά σε 140 Κέντρα Υγείας και Δήμους σε εθνική κλίμακα, πρόγραμμα πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 
Στόχος, η ανάπτυξη ενός συστήματος ολοκληρωμένης φροντίδας ενημέρωσης, πρόσκλησης, εξέταση, εκτίμησης αποτελέσματος, πιθανής θεραπείας και επανελέγχου, γυναικών από 25 έως 65 ετών, με μειωμένη πρόσβαση λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών και άλλων φραγμών, που εξετάζονται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Εγχείρημα δύσκολο, το οποίο δυσχεραίνεται περαιτέρω, ενόσω διαρκεί η οικονομική κρίση.  
Το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και ο Δήμος Θερμαϊκού στα όρια του οποίου διεξάγεται το πρόγραμμα, στην ημερίδα που προαναφέραμε θα ενημερώσουν για την πορεία ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.