Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δήμος Θερμαϊκού: Χαλασμένο και ξεχασμένο στα αζήτητα, ένα μηχάνημα καθαρισμού των ακτών


Την ώρα που όλες οι παραλίες εμφανίζουν όψη... σκουπιδότοπου
Ο καιρός έφτασε, οι επισκέπτες μαζί με τους τουρίστες θα αρχίσουν, μόλις ανέβει λίγο η θερμοκρασία  να έρχονται μαζικά στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού για κολύμπι και ξεκούραση, όμως οι παραλίες του δήμου Θερμαϊκού εμφανίζουν όψη… σκουπιδότοπου. 

Η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί με ένα μηχάνημα καθαρισμού των ακτών, που διαθέτει ο δήμος, και το οποίο θα μπορούσε να κάνει «τζάμι» όλες τις ακτές της περιοχής. Όμως αυτό παραμένει ακινητοποιημένο εδώ και χρόνια στον Όρχο οχημάτων της Νέας Μηχανιώνας.
Ο λόγος; Χρειάζεται να αντικατασταθεί ένα εξάρτημα που κοστίζει λίγες εκατοντάδες ευρώ. Κι όμως, κανείς από τη διοίκηση δεν αποφασίζει για την επισκευή αυτού του πολύτιμου και τόσο απαραίτητου μηχανήματος.
Όπως μας εξήγησαν, πρόκειται για ένα μηχάνημα που προσαρμόζεται πάνω στο Τζι-Σι-Μπι του δήμου και έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει την παραλία από όλα τα φερτά υλικά (γόπες τσιγάρων, χαλίκια, πέτρες, πλαστικά, κουτιά κ.α.) που βρίσκονται στην αμμουδιά, σε βάθος είκοσι εκατοστών από την επιφάνεια, κάνοντάς την να λάμπει.
Σε μία εποχή που οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, που εκτός των άλλων θα τονώσει την αγορά και θα δώσει δουλειά σε περισσότερα εργατικά χέρια, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει μέριμνα προκειμένου να καθαριστούν και να ομορφαίνουν οι ακτές μας. Από τον Ποταμό και την Περαία, μέχρι τους Νέους Επιβάτες, τη Μηχανιώνα, την Αγία τριάδα και το Αγγελοχώρι.
Ελπίζουμε ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού θα πάρει έγκαιρα το μήνυμα, ώστε να προχωρήσει στην επισκευή του μηχανήματος καθαρισμού ακτών. Και ότι δεν θα επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο να καθαρίζονται οι παραλίες τον… Σεπτέμβριο, με το τέλος δηλαδή της τουριστικής περιόδου.

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΕ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ,ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ .ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ.ΟΠΟΤΕ ....ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΕΣ ΠΑΡΕΝΕΣΕΙΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.