Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ...

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να ζητάει τη σύγκληση τακτικού συνεδρίου, στο οποίο θα τεθεί το ζήτημα της ηγεσίας, αλλά και της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ και τον Μίμη Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για «μεθυσμένο καράβι».

Ο «μαζί τα φάγαμε» κ.Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», σχολίασε απαξιωτικά τα περί ψήφου ανοχής του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι όποιος το είπε αυτό «κάνει πολύ μεγάλο λάθος» και πρέπει να διατυπώσει την άποψη αυτή σαφώς και απερίφραστα «για να κάνουμε τους λογαριασμούς μας στο ΠΑΣΟΚ».
Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα. «Είναι τερατωδώς γελοίο και αντισυνταγματικό, να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός. Θέλει να καπηλευθεί με τρόπο γελοίο τη διερευνητική εντολή. Δεν έπρεπε καν να τη δεχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης
Με την έκφραση «μεθυσμένο καράβι», την οποία είχε επίσης χρησιμοποιήσει πριν και μετά τις εκλογές του 2009, σχολιάζει ο Μίμης Ανδρουλάκης την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, σημειώνοντας ωστόσο ότι το ''καράβι'' «αλλάζει πληρώματα, το πιοτό αλλάζει αλλά το μεθύσι και ο εφιαλτικός πονοκέφαλος που το ακολουθεί είναι ίδια και χειρότερα».
«Ξανά με τη γλώσσα του Αισχύλου θα επαναλάβω “όπως τους διώχνει κάνουν κι αμέριμνοι τραβούν για το χαμό”. Ξανά και για τα νέα πληρώματα θα επαναλάβω ότι πάνε να κάνουν επιλογές που οδηγούν στο χαμό -έτσι που να λες μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι- θαρρείς και υπακούουν κι αυτοί σε ένα τυφλό κάλεσμα της Τρόικας Μοίρας», σημειώνει μεταξύ άλλων σε κείμενο που έχει αναρτηθεί στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Σε άλλο σημείο του κειμένου του ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι πριν τις εκλογές του 2009 προειδοποιούσε ότι «θα ζήσουμε μια κατάσταση ισοδύναμη ''πολέμου'' και πρέπει να αντέξουμε, να κερδίσουμε χρόνο ακόμα και με λάθος διάγνωση, λάθος χάρτη της Ευρωζώνης ώστε να είμαστε εκεί, στο μεταπολεμικό τραπέζι των επιζησάντων που θα επαναχαράξει τον ευρωπαϊκό χάρτη και θα επανατοποθετήσει το ελληνικό ζήτημα Βορρά - Νότου».
Όπως εκτιμά, «οι πιθανότητες να μην είμαστε εκεί έχουν αυξηθεί, κτυπούν κόκκινο στη νέα μετεκλογική περίοδο». «Οι επιπόλαιοι στο μεθυσμένο καράβι και στο ''νέο'' πλήρωμα κλείνουν τ΄ αυτιά στις προειδοποιήσεις κινδύνου και κραυγάζουν ''κινδυνολογία!'', ''φοβικά διλήμματα''! Ξεχνούν ότι η κορυφαία έκφραση της επιστήμης και της τέχνης της πολιτικής είναι η στάθμιση των δυνητικών εναλλακτικών λύσεων και η αξιολόγηση των κινδύνων σε κάθε μία απ’ αυτές. Είναι το risk management, το crisis management», αναφέρει.
«Το άγχος μου είναι μήπως η ''άλλη'' αριστερά με την οποία συνδέομαι ιστορικά και συναισθηματικά παίξει ακούσια το ρόλο του μοιραίου μεθυσμένου μηχανοδηγού στο εθνικό και ευρωπαϊκό ατύχημα της Ελλάδας και τελικά φορτωθεί τυχοδιωκτικά την τελική πράξη του δράματος. Θα επαληθευτεί τελικά ο Ηλίας Ηλιού, ο ηγέτης της ιστορικής αριστεράς που την θέλει κάθε είκοσι περίπου χρόνια να πατά τη μοιραία πεπονόφλουδα; Ελπίζω όχι», καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.