Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

"Αναγκαία η ΕΤ3 για τη Μακεδονία", λέει ο Άνθιμος

Με δυναμικό τρόπο τοποθετήθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφορικά με την ακύρωση της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής, από το κανάλι της Βουλής, αλλά και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την ΕΡΤ.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το Κυριακάτικο κήρυγμά του σημειώνοντας «Αιφνιδιάστηκε ο λαός, όλοι μας από το κουμπί που έσβησε κάθε σταθμό της εθνικής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Μπορεί να έχουν δίκιο και έχουν δίκιο σε πολλά που λένε οι αρμόδιοι, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διορθώσεις τα πράγματα».

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που ο Ανθιμος κυκλοφόρησε το κήρυγμά του μέσω youtube, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ δεν παρέλειψε να ρωτήσει δημόσια τους πολιτικούς αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης αν ετοιμάζονται να καταργήσουν τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να το δεχθεί ο λαός, ενώ πρόσθεσε «Πως είναι δυνατόν να βουβαθούμε στα βόρεια σύνορά μας. Η ΕΤ3 είναι συνδεδεμένη με τον ακριτικό λαό της Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.