Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Απεργίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για την ΕΡΤ

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες  απεργίες αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και στο κτίριο της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού της Θεσσαλονίκης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, μετά την «πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, ξεκίνησε από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (12 Ιουνίου). Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (13 Ιουνίου).
Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση».

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.