Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Επιστολή έντονης διαμαρτυρίας σε ΕΕΑΕ και ΕΕΤΤ για τις κεραίες

Την ώρα που καμουφλάρονται με διαφημιστικές πινακίδες για.. χαρτιά υγείας
οι κεραίες του Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της Νέας Μηχανιώνας
Επιστολή έντονης διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), απέστειλε η επιτροπή κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας, μετά την αυθαίρετη δημιουργία μέσα στον οικισμό και δίπλα στα σχολεία, πάρκου κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Με την επιστολή ζητείται από τους δύο φορείς να αναθεωρήσουν τις άδειες που εξέδωσαν πρόσφατα για την τοποθέτηση σε ταράτσα οικοδομής, δίπλα στα σπίτια των κατοίκων και σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο, τα δύο Γυμνάσια, το 2ο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Ν.Μηχανιώνας ενός νέου Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας, σε μικρή απόσταση από τρεις προϋπάρχοντες γιγαντοκεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιστολή:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Είμαστε μία τριμελής επιτροπή κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας, που εκλέχθηκε σε συνάντηση φορέων της περιοχής και εξουσιοδοτήθηκε να επιδώσει στους αρμόδιους, μεταξύ των οποίων και στην ΕΕΤΤ, ένα υπόμνημα διαμαρτυρίας, που υπογράφεται από 1.250 μέχρι στιγμής πολίτες, για το θέμα της δημιουργίας στην πόλη μας άτυπου και παράνομου πάρκου κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Δίπλα στους προϋπάρχοντες εδώ και χρόνια γιγάντιους πύργους κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ύψους 50 μέτρων, των εταιριών Vodafone και Wind, που λειτουργούν δίπλα ακριβώς στον οικισμό, ήρθε να προστεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 και μία τρίτη κεραία, της Cosmote, με συνέπεια να δημιουργείται έτσι «πάρκο κεραιών», χωρίς οι εταιρίες να ακολουθήσουν την πρέπουσα διαδικασία.
Στις τρεις αυτές γιγαντοκεραίες, προστέθηκε από τις 3 Ιουνίου 2013 και ένας «καμουφλαρισμένος» ως … στηρίγματα διαφημιστικών πινακίδων (!) Σταθμός Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας της Cosmote, από τέσσερα τουλάχιστον πάνελ κεραιών, τη φορά αυτή μέσα στον οικισμό, στην ταράτσα διώροφης οικοδομής επί της οδού Ρήγα Φεραίου, δίπλα στα σπίτια μας και σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από το Λύκειο και πενήντα μέτρων από τα δύο γυμνάσια, το 2ο  δημοτικό σχολείο, ένα νηπιαγωγείο, με συνολικά 1.000 περίπου μαθητές, καθώς και το δημοτικό γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας.
Προσφεύγουμε σε σας, και σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την άδεια που χορηγήσατε, καθώς αγωνιούμε για την υγεία και την ίδια τη ζωή τη δική μας και των οικείων μας. Πολύ περισσότερο που ανάμεσά μας υπάρχουν βρέφη, μικρά παιδιά, καρδιοπαθείς με βηματοδότη, φιλάσθενα άτομα, υπερήλικες και κυρίως εκατοντάδες μαθητές. Οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνουν τις επιπτώσεις αυτών των συστημάτων κεραιών στους πολίτες, πολύ περισσότερο που καθώς εκπέμπουν ισχυρότατο σήμα 3D, για τα κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς, σαρώνουν όλη την περιοχή σε απόσταση πέντε και πλέον χιλιομέτρων με την ισχυρή μαγνητική τους ακτινοβολία.
Δεν σας κρύβουμε ότι είμαστε εξοργισμένοι με τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και της Πολεοδομίας Θέρμης να εκδώσουν άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας αυτού του «καμουφλαρισμένου» Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας, χωρίς προηγουμένως να εξετασθεί η  τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη οικοδομή. Και πρωτίστως, η γειτνίασή του με σπίτια,  το Λύκειο, τα δύο γυμνάσια, το 2ο  δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο και το γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας, αλλά και την απόσταση αναπνοής από τους τρεις πύργους κινητής τηλεφωνίας.
Και μόνο το γεγονός ότι η εταιρία και ο ιδιοκτήτης της οικοδομής επί της οδού Ρήγα Φερραίου 25 της Νέας Μηχανιώνας, προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους κατοίκους, καμουφλάροντας αυτό το σύστημα κεραιών, και παρουσιάζοντάς το ως… «κολώνες στήριξης διαφημιστικών πινακίδων», μας εμβάλλει σε βάσιμες υπόνοιες ότι κάτι προσπαθούν να κρύψουν σχετικά με την εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αυξάνοντας έτσι την αγανάκτηση αλλά και την ανησυχία μας.
Πιστεύουμε ότι θα δείτε με ευαισθησία το θέμα και θα αναθεωρήσετε τις άδειες που εκδώσατε για το συγκεκριμένο καμουφλαρισμένο Σταθμό Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας. Έχουμε δε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας τις υπογραφές των συμπολιτών μας.
                                                                                               
Με  Τιμή
                                                Η επιτροπή των κατοίκων της Ν.Μηχανιώνας
1.    Άννη Βουλγαράκη
2.    Γιάννης Ιορδανίδης

3.    Σπύρος Κουζινόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.