Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ι.Αλεξανδρής: "Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων της Μηχανιώνας για τις κεραίες"

Αντιπροσωπεία κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας που διαμαρτύρονται για την αυθαίρετη μετατροπή της περιοχής τους σε «πάρκο κεραιών κινητής τηλεφωνίας», και τις επιπτώσεις οι οποίες δημιουργούνται σε βάρος της υγείας τους, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, επιδίδοντάς του το σχετικό υπόμνημα που υπέγραψαν 1.000 και πλέον πολίτες. 

Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται και όποιος ενδιαφέρεται να προσθέσει κι αυτός την υπογραφή του, το υπόμνημα βρίσκεται στο θυρωρείο του δημαρχείου της Μηχανιώνας.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και  υποσχέθηκε ότι η δημοτική αρχή αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο θα υιοθετήσουν τα αιτήματά τους.  Παράλληλα όμως, εξέφρασε προβληματισμό για τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, φέρνοντας ως παράδειγμα το αντίστοιχο σύστημα κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε στην Αγία Τριάδα, δίπλα ακριβώς στο δημοτικό σχολείο. Και παρά το γεγονός ότι οι κεραίες αυτές ήταν παράνομες, δίχως την απαιτούμενη άδεια της πολεοδομίας, εντούτοις δεν επιτεύχθηκε η αποξήλωσή τους εξ αιτίας της κωλυσιέργιας των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Με το υπόμνημα που κατατέθηκε στον δήμαρχο Θερμαϊκού, οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας ζητούν από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να σταθεί  αρωγός στις προσπάθειες που κάνουν για την περιφρούρηση της υγείας και της ζωής τους, ώστε να πετύχουν την απομάκρυνση αυτών των κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές. Για το σκοπό αυτό, απαιτούν συγκεκριμένα:
1.    Να ζητήσει αμέσως ο δήμος επισήμως, με έγγραφο προς το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και τη ΦΜΣ του ΑΠΘ, τη διενέργεια μετρήσεων για να διαπιστωθεί το όριο επικινδυνότητας της εκπεμπόμενης μαγνητικής ακτινοβολίας.
2.    Να αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου προς κάθε αρμόδιο και τις τρεις αρχές που εξέδωσαν τις σχετικές άδειες, χωρίς να λάβουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους, ζητώντας παράλληλα την ανάκληση της σχετικής άδειας.
3.    Να αγοραστούν από το δήμο συσκευές μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για τη διενέργεια συνεχών μετρήσεων στη Νέα Μηχανιώνα και τις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

4.    Να υπάρξει νομική συνδρομή από τη νομική υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού προς τους θιγόμενους κατοίκους από τη λειτουργία αυτού ή και άλλων «κρυφών» σταθμών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές κατά όλων εκείνων που στη λογική της «εξέλιξης» και του εύκολου χρήματος, δεν σέβονται την υγεία, τις ζωές και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.