Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τα σκουπίδια πνίγουν και πάλι το δήμο Θερμαϊκού

Τα σκουπίδια πνίγουν και πάλι το δήμο Θερμαϊκού, δυσφημίζοντας την περιοχή ειδικά αυτή την περίοδο που οι ακτές κατακλύζονται από λουόμενους και επισκέπτες. Οι κάδοι των απορριμμάτων είναι ξεχειλισμένοι, με συνέπεια να δημιουργούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Το θέμα παρουσιάστηκε με τα μελανότερα χρώματα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από πολλούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και τον ανεξάρτητο σύμβουλο κ. Θανάση Μπαλασά που ανέφερε κάποια στιγμή ότι ο δήμος Θερμαϊκού με την κατάσταση αυτή, διεκδικεί όσκαρ… βρωμιάς.
Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, επανέλαβε τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν, αφενός μεν με τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό της υπηρεσίας καθαριότητας και αφετέρου με τη μετακίνηση των απορριμματοφόρων, καθώς υπάρχει πρόβλημα στην εξεύρεση υγρών καυσίμων. Κι αυτό, εξ αιτίας της εγγύησης του 10% που απαιτείται για να αναλάβει ένας πρατηριούχος καυσίμων τον εφοδιασμό των οχημάτων του δήμου, κάτι που είναι αδύνατο στη σημερινή οικονομική συγκυρία.
«Απευθυνθήκαμε σε 24 πρατηριούχους καυσίμων που υπάρχουν σε όλη την περιοχή και κανείς δεν δέχθηκε συνεργασία με το δήμο», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποκομιδή από τους κάδους της ανακύκλωσης, που επίσης ξεχειλίζουν από ανακυκλώσιμα υλικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Μπαρμπας ανέφερε ότι το απορριμματοφόρο της καθαριότητας είναι χαλασμένο εδώ και ένα μήνα, ενώ εδώ και 10 μέρες χάλασε ο ένας από τους δύο τράκτορες μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, κι έτσι η μεταφορά των σκουπιδιών γίνεται μόνο από τον δεύτερο τράκτορα, που είναι αδύνατο να προλάβει τον όγκο των σκουπιδιών του δήμου Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.