Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

"Φάρος Θερμαϊκού": Συμμετοχή στην απεργία των δημοσιογράφων

Από την τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη,
έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή
Ο «Φάρος του Θερμαϊκού» συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Για το λόγο αυτό από τις 6:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Ιουνίου δεν θα δημοσιεύουμε ειδήσεις, παρά μόνο όσες θα αφορούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που σχετίζονται με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.


Η ΕΣΗΕΜΘ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) κάλεσε τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων εικοσιτετράωρων απεργιών με τις οποίες ο δημοσιογραφικός κόσμος απαντά στην ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Η νέα απεργία άρχισε στις 06:00  σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, και ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Από την απεργία εξαιρούνται  μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπιζόμαστε την Ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό.
 Ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατακεραυνώνει την κυβέρνηση
«Η αιφνίδια απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να κλείσει την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ είναι ένα απερίσκεπτο βήμα. Καταργώντας ακόμη και προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα περιορίζει τον πλουραλισμό των ΜΜΕ, την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, και δίνει βαρύ πλήγμα σε ένα βασικό πυλώνα της δημοκρατίας, δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Νιλς Μούιζνιεκς για την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ.
Παράλληλα, ο Επίτροπος αναφέρθηκε και στις συνέπειες που έχει στην κοινωνία αυτή η ενέργεια. «Η απόφαση στέλνει ένα παγερό μήνυμα στα μέσα ενημέρωσης και αναμοχλεύει την ένταση σε μια χώρα που ήδη υποφέρει από μια σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση και να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο «που περιορίζει απαράδεκτα την ελευθερία των δημόσιων ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.