Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη Γρ.Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά

Σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια και παρόντων όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, η Βουλή τίμησε τη μνήμη των αγωνιστών της δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τον Γιώργο Τσαρουχά μαχητές απελευθερωτικών ιδεών που έκαναν πράξη τις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης. «Είναι αυτές τις αρχές και τις αξίες που σήμερα η κοινωνία μας αναγκάζεται να ανακαλύψει ξανά προκειμένου να αντέξει την τεράστια καταστροφή, την τεράστια βαρβαρότητα των πολιτικών του μνημονίου » σημείωσε ο κ. Τσίπρας ενώ κατέληξε λέγοντας: «Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Για να υπάρξει χρειάζεται εγρήγορση. Για να διατηρηθεί χρειάζονται αγώνες. Και πολλές φορές χρειάζονται και μάρτυρες. Η δημοκρατία είναι το μέσον για να περάσουμε σε μια πιο δίκαιη κοινωνία».
Η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για διαχρονικά συμπεράσματα που έδωσαν με τους αγώνες τους για την δημοκρατία. «Όταν μιλάμε για αγώνες για την δημοκρατία για εμάς έχει ταξικό χαρακτήρα. Μπορεί να μας ενώνουν όλους αλλά παράλληλα χαράζουν και πραγματικές διαχωριστικές γραμμές», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.
Για διαχρονικές αξίες που έδωσαν με το ήθος, τους αγώνες και τις πράξεις τους για να υπερασπιστούν την δημοκρατία και που πρέπει όλοι να παραδειγματιστούν από αυτές, έκανε λόγο η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
Από το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Δημοκρατία πρέπει να προστατευθεί από όλους τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου καθώς «σήμερα έχουμε νεοναζιστικά μορφώματα που την απειλούν».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς τόνισε την ανάγκη απομόνωσης των νοσταλγών της χούντας των συνταγματαρχών και των ναζιστικών μορφωμάτων.
Από την ΔΗΜΑΡ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Ασημίνα Ξηροτύρη υπογράμμισε ότι οι πράξεις του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Γιώργου Τσαρουχά πρέπει να καθοδηγούν και τους σημερινούς πολιτικούς σε ότι αφορά τη δράση και την συμπεριφορά τους για να περιφρουρηθούν τα μεγάλα πολιτικά ιδανικά τους.
Για ανάγκη να παραδειγματιστούν όλοι από τους δύο μεγάλους αγωνιστές της δημοκρατίας μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος προσθέτοντας ότι «χρειάζεται και πάλι σήμερα να κάνουμε αγώνα για την δημοκρατία».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα, να προασπίσουμε και να θωρακίσουμε την δημοκρατία». «Στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Γιώργου Τσαρουχά καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα τους, να υπερασπιστούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και να αγωνιστούμε με σθένος για να αποτρέψουμε κάθε εκτροπή», κατέληξε ο κ. Λυκουρέντζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.