Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στη Βουλή το θέμα με τις κεραίες της Νέας Μηχανιώνας

Μετά από ερώτηση της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου
Η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου
Ερώτηση προς τρεις υπουργούς (Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υγείας), κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Σταυρούλα Ξουλίδου, ζητώντας εξηγήσεις για το νέο σύστημα κεραιών που τοποθετήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα, μέσα στον οικισμό και σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία της περιοχής και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Η ερώτηση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ, κατατέθηκε με βάση το υπόμνημα διαμαρτυρίας που υπογράφουν πάνω από 1.000 μέχρι στιγμής κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας. Υπογραμμίζεται δε η αγωνία των κατοίκων της περιοχής για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο περιβάλλον και την υγεία τους η λειτουργία αυτού του Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας σε συνάρτηση με τα άλλα  παρόμοια «κρυφά» συστήματα που είναι τοποθετημένα εκεί, αλλά και τους τρεις γιγάντιους πύργους κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν δίπλα στα κοιμητήρια της Νέας Μηχανιώνας, κάνοντας πλέον εφιαλτική τη ζωή τους.
Η βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ζητά από τους τρεις υπουργούς εξηγήσεις για το εάνπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και κυρίως των ευπαθών ομάδων (παιδιά, υπερήλικες, καρκινοπαθείς κλπ); Και τι προτίθενται να κάνουν για αυτό.
Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:  1. τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
2. τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
3. τον Υπουργό Υγείας                      
Θέμα: «Εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Ν. Μηχανιώνα Δήμου Θερμαϊκού».         

Κύριοι Υπουργοί,
Στη Ν. Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού η εταιρία COSMOTE έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε, μάλιστα, σε απόσταση μόλις 5 μέτρων από το Λύκειο.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία για την υγεία και την ίδια τη ζωή τη δική τους και των οικείων τους εξ αιτίας των επιπτώσεων των συστημάτων κεραιών στους πολίτες, πολύ περισσότερο που καθώς εκπέμπουν ισχυρότατο σήμα 4D, θα σαρώνουν όλη την περιοχή σε απόσταση πέντε και πλέον χιλιομέτρων με την ισχυρή μαγνητική τους ακτινοβολία.
Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας, υπογράφουν υπόμνημα προς τους αρμόδιους φορείς, διατυπώνοντας την έντονη διαμαρτυρία τους. Στο υπόμνημα τονίζονται τα ακόλουθα:
«Με το υπόμνημα αυτό θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε σε όλους τους τόνους  για την τοποθέτηση «καμουφλαρισμένου» Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας της Cosmote  μέσα στον οικισμό, δίπλα στα σπίτια μας, στην ταράτσα διόροφης οικοδομής, απέναντι από το μαρμαράδικο «Λέφα», σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από το Λύκειο και πενήντα μέτρων από τα δύο γυμνάσια και το δημοτικό σχολείο της Νέας Μηχανιώνας.
Αγωνιούμε για την υγεία και την ίδια τη ζωή τη δική μας και των οικείων μας, πολύ περισσότερο που ανάμεσά μας υπάρχουν νήπια, μικρά παιδιά, καρδιοπαθείς με βηματοδότη, φιλάσθενα άτομα, υπερήλικες και κυρίως εκατοντάδες μαθητές. Θα σας είναι δε γνωστές οι επιπτώσεις αυτών των συστημάτων κεραιών στους πολίτες, πολύ περισσότερο που καθώς εκπέμπουν ισχυρότατο σήμα 4D, σαρώνουν όλη την περιοχή σε απόσταση πέντε και πλέον χιλιομέτρων με την ισχυρή μαγνητική τους ακτινοβολία.
Αυτό το σύστημα κεραιών, σε συνδυασμό με τα άλλα 3-4 παρόμοια «κρυφά» συστήματα που είναι τοποθετημένα στην πόλη μας αλλά και τους τρεις γιγάντιους πύργους κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν δίπλα στα κοιμητήρια της Νέας Μηχανιώνας, κάνουν πλέον εφιαλτική τη ζωή μας…»
Εκ των ανωτέρω, ερωτάσθε, κύριοι Υπουργοί:
1.    Διαθέτει η συγκεκριμένη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας τις απαιτούμενες από το Νόμο άδειες και πληροί τις απαραίτητες για τη δημόσια υγεία προϋποθέσεις ασφαλείας;
2.    Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και κυρίως των ευπαθών ομάδων (παιδιά, υπερήλικες, καρκινοπαθείς κλπ); Και τι προτίθεστε να κάνετε για αυτό;

                                                             Η ερωτώσα Βουλευτής

                                                            Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.