Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Όταν τα τραπεζώματα έγιναν με ψάρια... ιχθυοτροφείου !

Θυμάστε τα περίφημα «τραπεζώματα» από την ιδιοκτησία ξενοδοχείου στους Νέους Επιβάτες  προς δημοτικούς συμβούλους για να ψηφίσουν υπέρ της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή; Κάποιοι που τότε είχαν ψηφίσει υπέρ, τώρα άλλαξαν γνώμη, γιατί τα ψάρια που τους τάϊσε ο ξενοδόχος ήταν ….. ιχθυοτροφείου !

Το θέμα επανήλθε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, κατά τη συζήτηση των ενστάσεων που υπέβαλαν θιγόμενοι κάτοικοι της περιοχής από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου μεταξύ Αγ.Τριάδας-Ν.Επιβατών, κάτι που όπως καταγγέλθηκε, θα οδηγήσει στη σμίκρυνση της οδού Κουντουριώτου και στο θάψιμο της προοπτικής για διάνοιξη του παραλιακού μετώπου.
Κάποια στιγμή πήρε το λόγο ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Αγίας Τριάδας κ. Τάσος  Ζεφκόπουλος, ο οποίος όταν είχε τεθεί το θέμα για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ταχθεί υπέρ της τροποποίησης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι λίγο πριν τη συνεδρίαση είχαν «τραπεζωθεί» από τον ευνοούμενο επιχειρηματία. Τώρα, προς γενική κατάπληξη, αιτιολογώντας το γιατί ψηφίζει αυτή τη φορά κατά της τροποποίησης, δήλωσε σοβαρά ότι «οδηγήθηκα στο "όχι" γιατί το ψάρι που με φίλεψε ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης ήταν ιχθυοτροφείου και όχι θαλάσσης»!!
Πάντως οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, που τα ονόματά τους είχαν αναφερθεί ότι πήραν μέρος στο «τραπέζωμα», δεν έκαναν νύξη του θέματος. Αν και ενώ αρχικά επιχειρηματολόγησαν κατά της τροποποίησης, στο τέλος ψήφισαν υπέρ, αποδίδοντας τη στάση τους αυτή στη…. μικρή συμμετοχή θιγόμενων κατοίκων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου!
Τελικά οι ενστάσεις των θιγόμενων κατοίκων απορρίφθηκαν με ψήφους 14 κατά, έναντι 8 υπέρ και 5 λευκών.
Σχετικά με το θέμα αυτό διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.