Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ στο πάρκο κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Ν.Μηχανιώνας

Αφού οι αρμόδιοι διατείνονται ότι οι κεραίες είναι «αθώες» και «αβλαβείς», γιατί τότε προχώρησαν στο καμουφλάζ και την απόκρυψή τους;
Κάνοντας αναζήτηση στο Facebook,  πέσαμε τυχαία πάνω στο «Save Michaniona», έναν ιστοχώρο που δημιούργησαν στο διαδίκτυο Μηχανιώτες πριν εννέα μήνες. Τότε ακριβώς που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προσπάθειες να μην στηθεί η γιγαντοκεραία της Cosmote στα κοιμητήρια. Τώρα, ο αγώνας κατά του πάρκου κεραιών της Νέας Μηχανιώνας αποκτάει νέα διάσταση, με τον καινούριο Σταθμό Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε σε απόσταση μόλις 5 μέτρων από το Λύκειο.

Από τότε ακόμη, επισημαίνονταν ορθά οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην υγεία των πολιτών, κυρίως των μικρών παιδιών, από τη λειτουργία των τριών γιγαντοκεραιών. Οι κίνδυνοι αυτοί τώρα αυξάνονται κατά πολύ με το νέο σύστημα κεραιών. Ενώ οι φόβοι και η αγωνία των κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι αυτός ο σταθμός βάσης κεραιών, είναι καμουφλαρισμένος και εμφανίζονται τα τέσσερα πάνελ κεραιών που τον αποτελούν ως…. στηρίγματα διαφημιστικών πινακίδων. 
Το ερώτημα των κατοίκων είναι πάρα πολύ απλό: Αφού οι αρμόδιοι της Cosmote διατείνονται ότι οι κεραίες είναι «αθώες» και "αβλαβείς", γιατί τότε προχώρησαν στο καμουφλάζ και την απόκρυψή τους; Γιατί προσπάθησαν έντεχνα να αποκοιμίσουν και να παραπλανήσουν τους πολίτες αρχικά με τα περί «διαφημιστικής πινακίδας» και στη συνέχεια με τις διαβεβαιώσεις περί κεραιών…. Internet;
Παραθέτουμε στη συνέχεια τις επισημάνσεις που γίνονταν στο «Save Michaniona» και οι οποίες, αν και πέρασε τόσος καιρός από τότε, αποκτούν και στις μέρες μας μια δραματική επικαιρότητα.

Επιπτώσεις ύπαρξης ΠΑΡΚΟΥ ΚΕΡΑΙΩΝ μέσα στον οικιστικό ιστό της Μηχανιώνας.
Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται δίπλα στα κοιμητήρια και κοντά στα σχολεία της Μηχανιώνας.
 Η ύπαρξη των κεραιών πάνω από τα κεφάλια μας έχει επίπτωση στο σύνολο των κατοίκων της κοινωνίας μας, συγκεκριμένα
1. Στις παρακείμενες κατοικίες διαμένουν 20 οικογένειες σε απόσταση 100 μέτρων.
2. Στους εργαζόμενους του Βιοτεχνικού Πάρκου της Μηχανιώνας.
3. Αλλά ή ποιο σημαντική κοινωνική ομάδα που βλάπτετε είναι το σύνολο των χιλίων και πλέον μαθητών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής (300 μέτρα) από την πηγή της ακτινοβολίας.
Σκεφτείτε να έχετε τρεις κεραίες δίπλα στο πόρτα σας, και τα παιδιά σας να παραπονιούνται καθημερινά για πονοκεφάλους. Αν δεν είναι αυτό άσκηση βίας και διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης, τότε τι είναι;
Παρόλα ταύτα κατανοώντας την αναγκαιότητα ύπαρξης δικτύου κινητής τηλεφωνίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας. Προτείνουμε την τοποθέτηση μιας κεραίας και από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στους παρακάτω δύο χώρους:
Στις παλιές κατασκηνώσεις.
Στο δημοτικό οικόπεδο τριεθνές.
Δύο περιοχές όπου δεν υπάρχει οικιστική ανάπτυξη και δεν πρόκειται να υπάρξει τα επόμενα χρόνια για διαφορετικού λόγους στην κάθε περίπτωση.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί η πρόταση-απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής και θα τεθεί σε ψηφοφορία. Πιστεύουμε ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ την σωστή πρόταση της επιτροπής.
Με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μηχανιώνας, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού. Νομιμοποιούμαστε ΗΘΙΚΑ να ασκήσουμε κάθε πίεση και προς κάθε κατεύθυνση για την απομάκρυνση των δύο υφιστάμενων κεραιών αλλά και να εμποδίσουμε την τοποθέτηση της τρίτης κεραίας. Μεταφέροντας και τις τρεις σε έναν από τους δύο προτεινόμενους χώρους.
Καλούμε κάθε σύλλογο (Γονέων και Κηδεμόνων, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγου Καρκινοπαθών, ΑΜΕΑ, δεκαπενταμελή συμβούλια σχολείων, Συλλόγους Δασκάλων, Καθηγητών και Αθλητικούς Συλλόγους) να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να κοινοποιηθούν στην κοινότητα της Μηχανιώνας.
Είναι χρέος όλων μας να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί και ο τελευταίος Μηχανιώτης για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ύπαρξη ΠΑΡΚΟΥ ΚΕΡΑΙΩΝ.
Είναι χρέος μας να είμαστε σε εγρήγορση για πιθανές κινητοποιήσεις..


ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.